PlayStation heeft Japan Studio verwijderd van studiolijst

News
dinsdag, 06 juli 2021 om 15:00
2021 07 05 playstation gadgetsf1625507084
Op de studiolijst op de website van PlayStation staan veel verschillende namen van gamestudios. Voor een lange tijd was Japan Studio daar één van. Toch is die nu verwijderd uit deze lijst door PlayStation, waardoor de samenwerking tussen de twee bedrijven er definitief niet meer is.
Japan Studio was één van de oudste first-party ontwikkelaars bij PlayStation en was verantwoordelijk voor onder andere Ape Escape en Gravity Rush. Toch kon de studio in de afgelopen jaren niet veel succes vinden in de interne, ontwikkelde games. Wel had de studio succes bij het maken van Bloodborne, in samenwerking met FromSoftware.
Het was al een tijdje bekend dat Sony dit bedrijf wilde opgeven, waardoor de medewerkers van Japan Studio Sony hadden verlaten. Maar nu is het dan eindelijk officieel. Op de lijst van de diverse ontwikkelaars, staat Japan Studio er niet meer tussen.
Alhoewel de meeste medewerkers van Japan Studio Sony hebben verlaten, is er nog talent overgebleven die op tijd de overstap heeft gemaakt naar Sony. Zo blijft Keiichiro Toyama, die gewerkt heeft aan onder andere Silent Hill en Siren, werkzaam bij PlayStation.

Studios die toegevoegd zijn aan PlayStation

Alhoewel Japan Studio PlayStation verlaat, zijn er een aantal studios toegevoegd aan Sony zoals Returnal ontwikkelaar Housemarque en het Nederlandse bedrijf Nixxes Software, die meegeholpen heeft aan games zoals Marvel's Avengers en Shadow of the Tomb Raider. Het lijkt er dus op dat Sony de overstap maakt naar de Westerse kant.