Demon's Souls Remake en Bloodborne producent vertrekt bij Sony Japan Studio

News
woensdag, 30 december 2020 om 17:00
demons soulsf1600288839
De ontwikkelstudio van Sony in Japan raakt in rap tempo grote namen kwijt. Nu heeft namelijk ook Teruyuki Toriyama, producent van onder andere Bloodborne en de Demon’s Souls Remake, de studio verlaten.
Sony wordt al een paar console generaties geprezen om de exclusieve games die het aan weet te leveren elke keer. Onder het merk vallen dan ook een groot aantal zeer talentvolle studios, zoals Sony Interactive Entertainment Japan Studio. Die ontwikkelaar raakt alleen steeds meer talent kwijt.
Teruyuki Toriyama, die als producent verantwoordelijk is geweest voor de geprezen games Bloodborne en de Demon’s Souls Remake, heeft via Twitter namelijk aangegeven te zullen stoppen bij de studio. Hij zal vanaf 2021 games gaan maken voor een nieuw bedrijf, zo laat hij weten in het bericht.

Wie is er nog meer weg bij Sony Japan Studio?

Toriyama is een aderlating voor de ontwikkelaar, maar het is ook allesbehalve het eerste vertrek bij SIE Japan Studio. Zo heeft Keiichiro Toyama, de regisseur van de Silent Hill en Gravity Rush franchises, eerder deze maand afscheid genomen om zijn eigen studio Bokeh op te richten. Toyama leidt de studio samen met Junya Okura, de lead designer voor de Gravity Rush franchise, en Kazunobu Sato, lead designer van Puppeteer, die allebei lang voor Sony hebben gewerkt.
Het vertrek van de veteranen komt niet als een donderslag bij een heldere hemel. Uit een artikel van Bloomberg blijkt namelijk dat Sony haar vizier steeds meer richt op het Westen en minder aandacht heeft voor Japan. De studio in het land wordt daardoor ook steeds meer op minder grote projecten gezet, waar de ontwikkelaars zelf overduidelijk niet blij mee zijn.

Populair Nieuws