Nieuwe Konami en Bloober Team samenwerking lijkt voor Silent Hill

News
woensdag, 30 juni 2021 om 13:30
silent hillsf1575720846
Konami en Bloober Team zijn een nieuwe samenwerking aangegaan en volgens geruchten zou het kunnen gaan om een nieuwe Silent Hill game. Bloober Team zelf heeft het afgelopen jaar in ieder geval zelf al lopen hinten naar een horror-game van een grote uitgever.
De kogel is door de kerk, Konami en Bloober Team gaan een samenwerking aan voor een nieuwe game. Welke game het precies wordt is nog niet duidelijk, maar er zijn sterke signalen dat het kan gaan om een nieuwe Silent Hill. Bloober Team heeft namelijk eerder dit jaar aangegeven dat het werkt aan een bekende horror-franchise van een beroemde uitgever, met de aankondiging van de samenwerking van Konami lijkt het lijstje van mogelijke games dan aardig ingekort.
Dat Konami een partij van buitenaf zou inschakelen voor de ontwikkeling van een nieuwe game in één van zijn bekendste franchises zou bijzonder zijn. Normaal gesproken heeft de Japanse uitgever namelijk de neiging om franchises zoals Silent Hill door een eigen studio te laten ontwikkelen, maar daar lijkt nu toch verandering in gekomen te zijn. Waarom Konami nu games uitbesteed aan Bloober Team is onbekend, maar misschien dat het iets te maken heeft met flops zoals Metal Gear: Survive.

Nog een Silent Hill game?

Nou houden de Silent Hill geruchten eigenlijk niet op bij de samenwerking tussen Konami en Bloober Team, want volgens sommigen is er nog een Silent Hill game al uitbesteed aan een beroemde Japanse ontwikkelaar. Voordat de naam van Hideo Kojima in je hoofd springt, de ruzie tussen Konami en Kojima is, voor zover wij weten, nog steeds niet opgelost. Of dat in de toekomst wel gaat gebeuren is nog even de vraag, want Konami is volgens geruchten ook bereid om de Metal Gear licentie uit te besteden en Kojima zal dat niet prettig vinden.