Nieuwe Nintendo Switch met OLED en andere upgrades aangekondigd!

News
dinsdag, 06 juli 2021 om 15:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
De laatste tijd gingen er al veel geruchten dat Nintendo zou komen met de Nintendo Switch Pro. Die is er niet gekomen, maar het Japanse bedrijf heeft nu wel een nieuw model aangekondigd met een OLED-scherm.
De games van Nintendo staat veelal bekend om haar kleurrijke karakters en avonturen. Die zullen binnenkort helemaal mooi tot leven komen op de Nintendo Switch. De Japanse consolefabrikant heeft namelijk een nieuw Nintendo Switch-model aangekondigd met een OLED-scherm.
De Nintendo Switch OLED is vandaag voor het eerst getoond via het Twitter-kanaal van Nintendo. Het nieuwe model moet op 8 oktober uitkomen en zal initieel beschikbaar zijn in twee verschillende kleuren: het bekende neon rood met neon blauw en een gloednieuwe witte variant - inclusief een compleet witte dock. Hoeveel het nieuwe model gaat kosten in Nederland is nog niet bekend. De adviesprijs in de Verenigde Staten is 350 dollar, wat 50 dollar meer is dan het normale model. Waarschijnlijk kunnen we in Europa dan ook een prijsverhoging van 50 euro verwachten.

Nog meer upgrades voor de Nintendo Switch

Naast het OLED-scherm heeft het aangekondigde model ook nog een aantal andere upgrades ten opzichte van de normale variant. Zo is het scherm vergroot naar 7 inch dankzij een dunnere bezel, het apparaat krijgt een ingebouwde, wijde standaard die je kan aanpassen een LAN-port, 64GB aan opslag en verbeterde speakers.
Het is dus geen Nintendo Switch Pro die was verwacht, met verbeterde hardware, een 4K-scherm en mogelijk zelfs de DLSS-technologie van Nvidia. Toch is het nieuwe OLED-model een flinke upgrade ten opzichte van de normale Nintendo Switch.