PlayStation-baas Jim Ryan heeft persoonlijk zorgen bij EU geuit

News
maandag, 03 oktober 2022 om 11:00
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
De deal tussen Activision Blizzard en Microsoft is nog steeds nu goedgekeurd door de EU. Mogelijk komt dat doordat PlayStation-baas Jim Ryan persoonlijk naar Brussel is afgereisd, om zijn zorgen over de deal te uiten.
De overname-oorlog tussen Microsoft en Sony blijft maar doorgaan. Waar Sony voornamelijk allerlei loss studio’s overneemt, kiest Microsoft ervoor om in één keer een flink pakket erbij te krijgen. Eerst met Bethesda en Zenimax en nu met Activision Blizzard. Sony is daar niet blij mee, want het vreest dat Call of Duty een Xbox-exclusive franchise wordt.
De zorgen lopen zelfs zo hoog op, dat Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, op 8 september persoonlijk naar Brussel is gegaan om zijn zaak te bepleiten. Dat meldt Dealreporter (en gespot door VGC). Het tripje van Ryan is opvallend, omdat precies een week later bekend werd dat de EU een streng onderzoek instelt naar de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft.

Sony niet enige dat zich zorgen maakt

Volgens Dealreporter is er naast Sony nog een andere grote partij die geen fan is van een Activision Blizzard-overname. Dan hebben we het niet over Nintendo, de andere uitgever van ‘de grote drie’, maar Google! Het enorme techbedrijf heeft zijn zorgen over de deal geuit aan de EU.
Microsoft begrijpt ondertussen niks van de ophef over de overname. Het Amerikaanse bedrijf zegt namelijk dat het helemaal niet van plan is om Call of Duty exclusief te maken, aangezien PlayStation momenteel marktleider is. Phil Spencer heeft daarnaast aan Sony beloofd om de games nog ‘meerdere jaren’ naar de PlayStation-consoles te laten komen, maar dat aanbod is volgens Jim Ryan ‘inadequaat op meerdere niveaus’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties