Microsoft vuurt terug richting Sony: "Zij hebben ook grote studio's overgenomen"

News
vrijdag, 23 september 2022 om 10:30
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Microsoft en Sony ruziën nog steeds om de overname van Activision Blizzard. Sony claimt dat de deal voor oneerlijke concurrentie zorgt, wat volgens de CEO van Microsoft hypocriet is. De Japanse uitgever heeft de laatste tijd namelijk ook veel studio’s overgenomen.
Het is alweer maanden geleden dat de overname van Activision Blizzard werd aangekondigd door Microsoft, maar de deal is er nog steeds niet doorheen. Dat komt doordat de overname eerst moet worden goedgekeurd door verschillende waakhonden, om ervoor te zorgen dat er geen monopolie-positie ontstaat.
De deal wordt momenteel onderzocht door de EU en het Verenigd Koninkrijk en Sony gooit de laatste tijd extra olie op het vuur. In een interview met Bloomberg laat Satya Nadella, de CEO van Microsoft, weten dat de acties van de concurrent hypocriet zijn.
Nadella wijst namelijk op het feit dat Sony de laatste zelf ook veel overnames heeft gedaan, waaronder een aantal grote. Zo heeft Sony Bungie toegevoegd aan de ‘PlayStation-familie’ - een ontwikkelaar die juist vroeger in handen was van Microsoft.
De topman van Microsoft stelt dan ook dat ‘als het gaat om eerlijke competitie, laat ons dan een competitie hebben’. Nadella heeft in ieder geval vertrouwen in de deal en verwacht een gunstige uitkomst uit het onderzoek.

Call of Duty het onderwerp van discussie

De kwestie draait momenteel voornamelijk rondom Call of Duty. De enorm populaire franchise vliegt elk jaar weer als warme broodjes over de toonbank en Sony vreest dat de reeks Xbox-exclusive wordt.
Microsoft stelt ondertussen juist dat het voor hen niet gunstig is om de Call of Duty games alleen uit te brengen op de Xbox consoles, aangezien PlayStation juist marktleider is. Ook heeft Phil Spencer beloofd om nog in ieder geval ‘een aantal jaren’ de games op de PlayStation consoles uit te brengen.