‘Horizon Zero Dawn krijgt PS5 remaster’

News
maandag, 03 oktober 2022 om 10:30
horizon zero dawnf1580387264
Met de introductie van de nieuwe console-generatie hebben we al een aantal keer gezien dat een niet al te oude game een remaster krijgt. Dat lijkt nu opnieuw te gaan gebeuren. Naar verluidt wordt er gewerkt aan een PS5 remaster van Horizon Zero Dawn.
Volgens een rapport van MP1ST dat verder wordt ondersteund door bronnen van VGC komt er een remaster van Horizon Zero Dawn. Deze zou de game naar een grafische standaard brengen die vergelijkbaar is met Horizon Forbidden West. De character models, belichting en animaties zouden bijvoorbeeld worden opgepoetst.
Verder zou deze nieuwe versie veel toegankelijkheidsfeatures van Forbidden West overnemen. Ook zijn er nieuwe opties voor de graphics en wordt een aantal verbeteringen aan de gameplay doorgevoerd. Dit alles is niet bevestigd door Sony of Guerrilla.
Er zou enige discussie mogelijk over of deze nieuwe versie van Zero Dawn een remake of een remaster is. In dat opzicht is de upgrade vergelijkbaar met The Last of Us Part 1. Deze is recent verschenen en maakte veel discussie los over of de upgrade ten opzichte van The Last of Us Remastered groot genoeg was om de volle prijs te rechtvaardigen.

Ook Horizon multiplayer op komst?

Mogelijk is de remake of remaster van Zero Dawn niet het enige Horizon-project waar aan gewerkt wordt. Uit vacatures van Guerrilla bleek eerder dat er gezocht werd naar mensen voor een multiplayer game. Dat was tijdens de ontwikkeling van Horizon Forbidden West, maar die game heeft geen multiplayer. Wel is bekend dat Sony de komende jaren flink gaat inzetten op live-service games.