Sony lacht om Call of Duty-aanbieding Xbox: "Niet goed genoeg"

News
donderdag, 08 september 2022 om 10:30
call of duty modern warfaref1650897229
Sony is niet blij met Microsoft. Het Japanse bedrijf achter de PlayStation kreeg eerder dit jaar een aanbod van Microsoft om Call of Duty nog een paar jaar extra op PlayStation-platformen te houden. PlayStation-baas Jim Ryan noemt het aanbod simpelweg niet goed genoeg.
Activision Blizzard, de uitgever van Call of Duty, kondigde eerder dit jaar aan dat Microsoft het bedrijf zou overnemen voor 68 miljard dollar. De deal moet alleen nog wel goedgekeurd worden, maar de aankondiging zorgde direct voor schokgolven in de gamingwereld. De overname van Microsoft zou maar zo kunnen betekenen dat alle games van de uitgever exclusief voor Xbox-platformen worden.
Eén van die games is Call of Duty, de grootste shooter ter wereld. Microsoft Gaming CEO Phil Spencer gaf vorige week aan dat het bedrijf nog jarenlang Call of Duty wil voorschotelen aan PlayStation-gebruikers. Hoe lang was alleen niet precies duidelijk.

Call of Duty-aanbieding Xbox is "inadequaat"

PlayStation-baas Jim Ryan heeft nu bij Gameindustry.biz aangegeven dat het Japanse bedrijf inderdaad een aanbod heeft gekregen. Het aanbod zou alleen inadequaat zijn op verschillende manieren. De reeks zou namelijk slechts drie jaar langer op PlayStation-platformen verschijnen.
Ryan: "Call of Duty is al bijna twintig jaar op PlayStation. Hun [Microsoft, red] aanbod was inadequaat op meerdere levels en nam niet de impact mee die dit heeft op onze gamers. We willen garanderen dat PlayStation-spelers de hoogste kwaliteit Call of Duty-ervaring kunnen blijven ervaren. Het aanbod van Microsoft ondermijnt dat."
call of duty modern warfare 2 ghost headerf1655288979

Modern Warfare 2 nog gewoon op PlayStation

Een titel die PlayStation-gebruikers dit najaar in ieder geval nog kunnen verwachten is Call of Duty Modern Warfare 2. De game is een vervolg op de reboot die in 2019 verscheen en richt zich deze keer op het drugskartel in Zuid-Amerika. De game verschijnt op 28 oktober 2022 op zowel PlayStation 4 als PS5. Ook komt de game op Xbox-platformen en PC uit.

Populair Nieuws