Microsoft belooft dat Call of Duty nog 'meerdere jaren' op PlayStation blijft

News
maandag, 05 september 2022 om 11:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Fans van Call of Duty die een PlayStation console in huis hebben staan, hoeven zich geen zorgen te maken. Microsoft belooft namelijk dat de franchise nog 'meerdere jaren' op de PS consoles uit zal komen, naast de bestaande deal.
Microsoft is sinds begin dit jaar bezig met de overname van Activision Blizzard. De deal is alleen nog steeds niet goedgekeurd, omdat er twijfels zijn over een mogelijke monopoliepositie voor de Amerikaanse uitgever. Met name de Call of Duty games zouden namelijk voor veel spelers een reden zijn om de consoles van Sony links te laten liggen.
Maar volgens Phil Spencer, de grote baas van Xbox, is er helemaal geen reden voor zorgen. Spencer heeft namelijk een brief geschreven aan Jim Ryan, de CEO van PlayStation, met daarin de belofte dat de Call of Duty games in ieder geval nog meerdere jaren op de consoles van de concurrent zullen verschijnen. Dat legt Spencer uit aan The Verge.

Call of Duty gratis op Game Pass

Een reden waarom het voor spelers wel aantrekkelijker wordt om over te stappen op de Xbox consoles voor Call of Duty is de Game Pass. Vorige week heeft Microsoft namelijk bekendgemaakt dat de games gratis speelbaar zullen zijn voor abonnees wanneer de deal met Activision Blizzard rond is.
Niet alleen die games van de uitgever zullen op de Game Pass verschijnen. Ook titel als Diablo en Overwatch zullen hun opwachting maken op de dienst. Hetzelfde gebeurde eerder met de games van Bethesda, toen die uitgever werd overgenomen door Microsoft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties