PlayStation 5 viert vandaag haar eerste verjaardag!

News
vrijdag, 12 november 2021 om 15:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Niet alleen mensen, maar ook bedrijven vieren verjaardagen. Vandaag, op 12 november, is de PlayStation 5 één jaar oud geworden. Vorig jaar werd de next-gen console door Sony wereldwijd gelanceerd.
Op PlayStation blog schrijft Jim Ryan, CEO van Sony, een kort bedankje, kijkt hij terug op een fantastisch jaar en kondigt hij de verjaardag van de PlayStation 5 aan. De PlayStation 5 is in dit jaar enorm gegroeid, met sterke nieuwe games en de onthulling van het nieuwe VR-systeem voor de PS5. Ook kijkt Ryan vooruit op de verschillende games die nog uit moeten komen, zoals God of War: Ragnarok en Horizon: Forbidden West. Het was een druk jaar voor Sony, inclusief een aantal ups and downs. En zoals Ryan zegt: “Dit is nog maar het begin!”
Sony is ontzettend druk bezig om iedereen tevreden te stellen met een nieuwe PlayStation 5, maar dat is moeilijk gezien het chiptekort. Er zijn zelfs vliegtuigen naar Engeland gevlogen om de vooraad aan te vullen, iest wat normaal nooit gedaan wordt vanwege de bijkomende kosten. En Sony trekt allerlei andere kunstjes uit de kast om de productie te verhogen en meer PlayStation 5 consoles te verkopen. Ryan bedankt iedereen uit de community dan ook voor zijn of haar geduld.

Wanneer zijn de PS5 problemen opgelost?

De toekomst ziet er goed uit voor Sony, en er komt nog veel meer verse en nieuwe content naar de PlayStation 5. Ondertussen zal Sony alles op alles zetten om de PS5 wereldwijd meer beschikbaar te maken. Het chiptekort zal volgens Intel tot zeker 2023 aanhouden, en het probleem is zo serieus dat president Joe Biden een onderzoek erop loslaat. Volgens Bloomberg wordt het binnnekort zelfs nóg moeilijker om een PS5 te kopen. Toch verschijnen er nog regelmatig nieuwe exemplaren om de vrije markt. Wil je dus op de hoogte blijven van de voorraad, houdt dan scherp dit artikel in de gaten!