Chiptekort kan tot 2023 gaan duren volgens Intel

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 11:30
pexels pok rie 1432680f1675082799
Volgens Pat Gelsinger, de CEO van Intel, gaat het chiptekort tot minimaal 2023 duren. Dit vertelde hij in een interview met CNBC.
Pat Gelsinger sprak met CNBC over het chiptekort. De kwartaalcijfers van Intel zijn namelijk naar buiten gekomen en aan de cijfers is te zien dat het chiptekort een grote impact heeft op het bedrijf.
Gelsinger is minder positief over het chiptekort dan concurrenten zoals Nvidia of AMD. Deze bedrijven verwachten namelijk dat het chiptekort tot ergens in 2022 gaat duren. Intel verwacht dat het chiptekort tot 2023 blijft aanhouden.
Het tekort van Intel is vooral nadelig voor het aanbod van PC's. De meeste chips van Intel worden namelijk gemaakt voor computers. Nu er dus een tekort is worden er ook minder computers geproduceerd en is er minder aanbod.

Niet alleen Intel de boosdoener

Dit probleem ligt volgens Gelsinger niet alleen aan het chiptekort van Intel. Ook andere onderdelen voor computers zijn soms lastig te krijgen. Dit komt omdat deze onderdelen ook chips nodig hebben die bijna niet te krijgen zijn.
Intel ziet dus niet snel een oplossing komen voor het chiptekort. Dit hoeft niet te betekenen dat de problemen van Nvidia en AMD ook zo lang gaan duren.
De bedrijven verschillen erg van verwachtingen. AMD denkt dat het best snel kan worden opgelost in 2022, Nvidia denkt dat het in 2022 nog lang een probleem gaat zijn en Intel denkt dus dat het sowieso tot 2023 gaat duren. Over een jaar weten we wie er gelijk heeft.