PS5 kopen gaat nóg moeilijker worden

News
donderdag, 11 november 2021 om 10:00
playtation 5 studiof1605864992
Het gaat moeilijker worden om een PlayStation 5 te kopen. Zo melden bronnen van Bloomberg. Bronnen die bekend zijn met de productielijn van de PlayStation 5 hebben vernomen dat Sony de productie terugschaalt van de populaire console door de problemen rondom het chiptekort.
Sony heeft intern de productie van de populaire console teruggeschaald van 16 naar 15 miljoen stuks. Dit is het nieuwe doel voor hoeveel consoles er voor april 2022 gemaakt moeten zijn. Qua verkoop heeft Sony al een tijdje het doel om 14,8 miljoen PS5-consoles te verkopen voor het einde van het fiscale jaar, maar ook dat lijkt nu moeilijk te worden.

PlayStation 5 voorraad moeilijk aan te vullen

De reden voor het bijstellen van het productiedoel heeft te maken met verschillende problemen. Zo heeft Sony de laatste tijd meer last van het verschepen van de PlayStation 5, terwijl ook het aanhoudende chiptekort voor meer problemen zorgt. Sony wist het probleem rondom laatstgenoemde steeds redelijk af te houden, maar lijkt nu ook meer problemen te gaan vernemen als het op de levering van chips aankomt.
Het probleem rondom de aanlevering van onderdelen heeft vooral ook te maken met de landen waarin de onderdelen gemaakt worden. Dit wordt grotendeels in het oosten van de wereld gedaan waar de distributie van de vaccins nog traag gaat. Hierdoor worden productiedoelen lang niet altijd gehaald en loopt de productie van de PS5 ook vertraging op.
ps5 controllerf1592919068

PS5 kopen mogelijk tot 2023 lastig

Een groter probleem dat hierdoor wordt veroorzaakt is hoe lang het lastig blijft om een PS5 te kopen. De problemen lijken namelijk nog tot eind 2022 te gaan duren en door de onzekerheid in het oosten is het zelfs niet uitgesloten dat de problemen in 2022 helemaal opgelost zijn. Mogelijk blijven de PS5 voorraadproblemen dan ook tot 2023 aanhouden.
De productiepartners van Sony zeggen dan ook dat het mogelijk lastig gaat worden om Sony's PS5 voorraaddoel voor het aankomende fiscale jaar (april 2022 tot en met maart 2023) te halen. Sony heeft namelijk 22,6 miljoen consoles op de planning staan om te produceren, maar partners weten nog niet of dit realistisch is. Al met al zijn er veel zorgen en ziet het er dus naar uit dat de PS5 nog flinke tijd lastig (al dan niet lastiger) te bemachtigen wordt.

Populair Nieuws