President Biden start onderzoek naar PS5 chip tekort

News
donderdag, 25 februari 2021 om 17:00
playstation 5f1603819462
De Amerikaanse President Biden heeft opdracht gegeven om een onderzoek te starten naar het gebrek aan materialen wat onder meer heeft gezorgd voor PS5 chip tekort. Ook makers van videokaarten en auto's ondervinden problemen.
Joe Biden heeft woensdag opdracht gegeven tot een onderzoek naar de tekorten aan bepaalde materialen waar de Verenigde Staten dankzij corona mee te maken hebben. Onder deze materialen zijn halfgeleiders, die hebben gezorgd voor een tekort aan PS5 chips en videokaarten.
Er is al maanden een tekort aan PS5’s en videokaarten. Dit tekort komt omdat fabrikanten de grootste moeite hebben om genoeg chips te maken die weer nodig zijn voor de productie van PS5’s en PC onderdelen. De crisis is veroorzaakt door onderbrekingen in bevoorrading dankzij de coronacrisis.

Onderzoek PS5 chip tekort kijkt naar eigen productie

Naast een tekort aan PS5’s en videokaarten, heeft het gebrek aan chips onder meer geleid tot grote verliezen in de auto industrie. Het onderzoek gaat kijken of het bij onderbrekingen in de bevoorrading mogelijk is om meer producten in de VS zelf te produceren.
Het tekort aan PS5’s duurt al sinds de console op de markt werd gebracht en zal waarschijnlijk pas in maart iets verholpen worden.

Populair Nieuws