‘Pirates of the Caribbean 6 gaat niet door’

News
maandag, 14 november 2022 om 17:00
pirates of the caribbeanf1590680198
Fans van Pirates of the Caribbean moeten de laatste jaren de nodige teleurstellingen verwerken. Het lijkt momenteel bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat de Johnny Depp ooit nog Jack Sparrow zal spelen. Maar ook een andere manier om de franchise voort te zetten zou van de baan zijn.
Een paar jaar geleden werd duidelijk dat Disney de Pirates of the Caribbean franchise wilde uitbreiden naar films waarin kapitein Jack Sparrow niet de hoofdrol heeft. Er was zelfs een film in ontwikkeling waarin Margot Robbie het voortouw zou nemen. Maar in een interview met Vanity Fair geeft Robbie nu aan dat het project van de baan is.
De film werd geschreven door Birds of Prey-schrijver Christina Hodson, met Robbie in een hoofdrol waarvan details verder niet bekend zijn. Het project was nog vroeg in ontwikkeling, maar komt nu niet van de grond. Robbie geeft aan dat Disney er niet mee door wil.
In mei van dit jaar was het nog een ander verhaal. Pirates of the Caribbean-producent Jerry Bruckheimer gaf toen nog aan dat er een script in ontwikkeling was met een hoofdrol voor Margot Robbie. Waarom het script niet meer gemaakt wordt is nog onduidelijk.

Margot Robbie of toch Johnny Depp in Pirates of the Caribbean?

Overigens is het nog mogelijk dat Pirates of the Caribbean toch nog doorgaat. Bruckheimer gaf in mei namelijk aan dat er twee films in ontwikkeling waren, waarvan één zonder Margot Robbie. Over dat tweede project is geen nieuwe informatie. Destijds waren er geen plannen om Johnny Depp terug te brengen, maar Bruckheimer gaf aan dat de toekomst "onzeker" was.