Next-gen versie The Witcher 3 krijgt eindelijk releasedatum!

News
dinsdag, 15 november 2022 om 9:00
the witcher 3 special armorf1618587073
Eén van de meest geliefde games aller tijden krijgt een release op PS5 en Xbox Series X. Dat wisten we eigenlijk al een tijdje, maar nu hangt er ook eindelijk een datum aan de next-gen update release van The Witcher 3. De update, die gratis is voor wie de game al heeft, verschijnt in december.
Veel geliefde games van afgelopen console-generaties hebben in de afgelopen twee jaar upgrades gekregen voor de nieuwe consoles. Ook The Witcher 3 krijgt een next-gen update, maar die liet even op zich wachten. De release is namelijk een aantal keer uitgesteld.
Bij dat laatste uitstel werd ook de ontwikkeling overgenomen door CD Projekt RED zelf. Voor die tijd was het project in handen van Saber Interactive. Een deel van de reden dat de release van de update werd uitgesteld was dan ook dat CD Projekt RED moest beoordelen hoeveel werk er nog gedaan moest worden.
Wie vreesde voor een nog veel langere wachttijd kan opgelucht ademhalen. De next-gen versie van de game verschijnt op 14 december voor PS5 en Xbox Series X. Naast visuele upgrades komt deze versie ook met een aantal gameplayverbeteringen, die volgende week worden uitgelicht in streams.

Nog meer The Witcher games op weg

Fans van deze games gaan trouwens een gouden tijd tegemoet. CD Projekt RED komt namelijk met een tweede The Witcher-trilogie, waarvan het eerste deel al in ontwikkeling is. Ook krijgt de originele The Witcher game een remake in Unreal Engine 5.