Phil Spencer vindt Xbox Series X Pro niet nodig

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 16:00
xbox series xf1637772091
In de vorige console-generatie kwamen zowel Sony als Microsoft na een paar jaar met krachtigere versies van hun consoles. De vraag of dat weer gaat gebeuren hangt dan ook al een tijdje in de lucht. Xbox-baas Phil Spencer ziet alleen geen reden om een verbeterde Xbox Series X uit te brengen.
Dit jaar worden de PlayStation 5 en Xbox Series X allebei drie. In de vorige generatie was dat ongeveer de leeftijd waarop er Pro-versies van de consoles verschenen. Maar het lijkt erop dat we dat dit keer niet hoeven te verwachten, in ieder geval niet van Xbox.
Tegenover Bloomberg geeft Phil Spencer namelijk aan geen noodzaak te voelen om een krachtigere console op de markt te brengen. Hij geeft aan dat Xbox momenteel geen feedback ontvangt over de hardware van de Xbox Series X. Het bedrijf is dan ook erg gericht op de hardware die er nu is.
Spencer geeft aan dat hij probeert om de wensen van spelers een sturende functie te geven in wat Microsoft maakt. Zo is het bedrijf niet in NFT’s gedoken omdat vrijwel alle spelers sceptisch waren over de toegevoegde waarde. Vraag naar een nieuwe console is er nauwelijks, mogelijk omdat het aantal consumenten dat een verschil ervaart steeds kleiner wordt. Intussen wil Microsoft wel vaker games uitgeven, nadat er veel kritiek was op hoe weinig er de afgelopen jaren verscheen.

Geen betere Xbox, wel PS5 Pro?

Het ziet ernaar uit dat Sony wel een nieuwe PS5 op de markt brengt. Deze wordt tegen het einde van 2024 verwacht, terwijl er dit jaar naar verluidt al een soort PS5 Slim verschijnt. Xbox komt overigens wel degelijk met nieuwe hardware in de vorm van een nieuwe Xbox Series S, maar die verbetert alleen de opslagruimte.

Populair Nieuws