Red Bull Racing-topman heeft felle kritiek op Drive to Survive

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 15:30
formula 1 drive to survive s5 e1 native 00 12 52 14f1686655170
Max Verstappen heeft in het verleden zijn onvrede over de Netflix-serie Drive to Survive geuit. Daar komt nu ook felle kritiek bij van Helmut Marko, de belangrijke adviseur bij Red Bull Racing.
De Formule 1 is momenteel enorm populair. Dat komt mede door de tactiek die Liberty Media hanteert sinds het overnemen van de sport, door bijvoorbeeld samenvattingen te tonen op YouTube en social media te omarmen. Maar ook Drive to Survive heeft voor een flinke stijging in populariteit gezorgd.
De Netflix-serie krijgt geregeld alleen wel de nodige kritiek. Zo besloot Max Verstappen zelfs dat hij niet meer aan de serie wil meewerken, maar sinds vorig seizoen is hij weer terug - na een goed gesprek met de producenten.
Nu ligt Drive to Survive alleen opnieuw onder vuur door een belangrijk persoon bij Red Bull Racing, deze keer Helmut Marko. De Oostenrijker heeft in een interview met Motorsport-Magazin.com flink wat kritiek op de show, al snapt hij ook de kracht van Drive to Survive.

“Het aantal toeschouwers neemt drastisch toe. Sommigen kennen de sport van Drive to Survive, maar dat heeft niks met de werkelijkheid te maken. Het heeft voor een doorbraak gezorgd voor de Formule 1 in de Verenigde Staten en zolang de kijkcijfers en interesse er zijn, kun je erover debatteren of het verstandig of noodzakelijk is. Maar de interesse is wat overheerst - en zolang mensen het willen, waarom zouden ze het dan niet voorgeschoteld krijgen?”

Voorlopig geen einde voor Drive to Survive

Ondanks de kritiek blijft Netflix voorlopig gewoon doorgaan met de serie, aangezien het veel kijkcijfers trekt. Zo werd vorig jaar al seizoen 5 en 6 aangekondigd, vlak nadat seizoen 4 was uitgebracht. Er wordt dus sowieso nog een seizoen gemaakt van het huidige jaar in de Formule 1 en de verwachting is dat er nog flink wat seizoenen bij zullen komen.

Populair Nieuws