Xbox wil voortaan uitpakken met exclusives

News
maandag, 12 juni 2023 om 11:30
xbox series s xf1599545929
Xbox-fans hebben een periode van droogte achter de rug. Al meer dan een jaar komen er niet bijzonder veel first-party Xbox games uit. Maar dat gaat Xbox anders doen, zo belooft het op de officiële Xbox Wire blog.
Als je aan het begin van de generatie een Xbox Series X of S hebt gekocht met de verwachting daarop allerlei mooie exclusives te spelen, is die hoop tot dusver waarschijnlijk onterecht gebleken. First-party Xbox games komen sporadisch uit en er is ook nog eens onvrede over de staat waarin Redfall verkeert en wat Halo Infinite nog te bieden heeft. Xbox-baas Phil Spencer heeft zelfs al moeten toegeven dat er te weinig Xbox-games zijn.
Maar met de afgelopen Xbox showcase pakte Microsoft flink uit met mooie titels. Dat wil nog niet zeggen dat die allemaal snel uitkomen, maar Xbox belooft wel mooie dingen. In een blogpost na de showcase geeft het bedrijf aan de ambitie te hebben om minstens vier first-party games per jaar uit te geven. Daarbij blijft het bedrijf wel letten op wat elke game nodig heeft, wat suggereert dat het getal vier niet heilig is als een game nog niet klaar is.
Daar komt bij dat Xbox graag wil zorgen dat bestaande games blijven groeien. Titels als The Elder Scrolls Online, Sea of Thieves en Minecraft blijven belangrijk. Met bestaande first-party games heeft Microsoft zo’n 150 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, een aantal dat het bedrijf natuurlijk niet zomaar kwijt wil.

Wanneer verschijnt Starfield voor Xbox Series X?

Dit jaar zal Starfield waarschijnlijk één van de grootste Xbox-games zijn. Aan die game werd zelfs een vol uur gewijd in een Starfield Direct, nadat er al een nieuwe trailer was getoond. De game verschijnt op 6 september voor Xbox Series X, Series S en PC.