Patent ontdekt voor Apple Watch Series 8 feature

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 16:30
apple watch 1682821f1620117239
Een belangrijke functie van een smartwatch is het bijhouden van de gezondheid van de drager. Daarvoor krijgen de Apple Watch en andere wearables steeds meer sensoren. Het bewijs voor een nieuwe feature op de Apple Watch Series 8 begint zich ook op te stapelen.
Naar verluidt wil Apple al geruime tijd dat de Apple Watch je lichaamstemperatuur kan meten. Dat is tot dusver nog geen features van de Apple Watch geweest, maar eerdere geruchten uit de hoek van Mark Gurman suggereerden dat het met de Series 8 geïntroduceerd zou worden. Nu heeft Apple ook een patent voor een sensor die dat mogelijk zou maken.
Het patent is in 2020 aangevraagd in in augustus van 2022 toegewezen. Dat hoeft niet te betekenen dat de nieuwe sensor al in de Apple Watch Series 8 wordt toegepast. MyHealthyApple, die het patent ontdekte, meent zelfs dat een dergelijke sensor niet in de Apple Watch of Samsung Galaxy Watch 5 te vinden zal zijn.
Maar of het nu in de Series 8 zal zitten of niet, het moge duidelijk zijn dat Apple inderdaad graag een soort thermometer in de Apple Watch wil hebben. De nieuwste Apple Watch wordt binnenkort onthuld. We weten dus snel genoeg of we de sensor in de komende generatie terugvinden.

Vervangt je Apple Watch de thermometer?

Als we eerdere geruchten over deze nieuwe sensor mogen geloven is het geen volwaardige vervanging van een gewone thermometer. Je exacte lichaamstemperatuur wordt niet weergegeven. Wel krijg je een seintje bij een opvallende schommeling, zodat je vervolgens met een thermometer kunt kijken of je je zorgen moet maken.