‘Apple Watch Series 8 krijgt gloednieuwe feature’

News
maandag, 04 juli 2022 om 10:00
Naar verwachting verschijnt er later dit jaar een nieuwe Apple Watch. Deze zal ongetwijfeld nieuwe verbeteringen met zich meebrengen en één daarvan zou zomaar bekend kunnen zijn. De Apple Watch Series 8 zou namelijk je lichaamstemperatuur in de gaten houden.
Gezondheidstrackers behoren tot de belangrijkste features van een smartwatch. Nieuwe modellen komen dan ook vaak met verbeterde sensoren of hele nieuwe trackers. Volgens Mark Gurman van Bloomberg zal de Apple Watch Series 8 inzetten op lichaamstemperatuur.
Al eerder gingen er geruchten dat er een thermometer in de nieuwe Apple Watch zou worden opgenomen, maar er volgde de nodige onduidelijkheid of deze feature de Series 8 zou gaan halen. Een volwaardige thermometer die je temperatuur nauwkeurig meet zit er volgens Mark Gurman ook nog niet in. Wel zal de nieuwe Apple Watch kunnen aangeven of je temperatuur significant daalt of zakt.
Op die manier kan het horloge je waarschuwen als je mogelijk koorts hebt. Daarna kun je een gewone thermometer gebruiken voor je precieze temperatuur, of in erge gevallen naar een dokter gaan. Eerdere berichten van Gurman gaven ook aan dat de temperatuursensor vrouwen kan helpen hun vruchtbaarheid en menstruatie bij te houden.
apple watch 1682821f1620117239

Apple Watch Series 8 verandert weinig

Hoewel een nieuwe sensor een grote verbetering kan zijn, lijkt de Apple Watch Series 8 verder weinig te verbeteren. De processor van het horloge zal volgens Gurman bijvoorbeeld gelijk blijven ten opzichte van de vorige twee generaties. Wel heeft hij gehoord dat de duurdere modellen betere displays krijgen. Ook de aankomende iPhone krijgt mogelijk een nieuw soort display.