Palworld studio werkt aan oplossing voor 'serieuze bugs'

News
dinsdag, 23 januari 2024 om 9:30
2024 01 03 palworld construccionf1705997798
Met plotseling miljoenen spelers is de kans groot dat een game problemen krijgt en dat is ook het geval met Palworld. Ontwikkelaar Pocketpair laat weten dat het aan een oplossing werkt voor een aantal serieuze bugs en problemen.
Sinds afgelopen weekend is Palworld plotseling een sensatie geworden. In no-time zijn er miljoenen exemplaren verkocht via Steam, heeft de game records verbroken en had het zelfs even meer concurrent players dan Counter-Strike op het platform.
Maar de game kampt door alle populariteit ook met een aantal grote problemen. Zo verliezen sommige spelers ineens hun save data en kunnen anderen weer geen multiplayer spelen of krijgen ze geen toegang tot de servers. Volgens ontwikkelaar Pocketpair zijn er ‘meer dan 50.000 meldingen binnengekomen’ en is het team op de hoogte van de problemen. Dat laat de studio weten via X.

“Het ontwikkelteam is op de hoogte van serieuze bugs die zich voordoen, zoals het niet kunnen betreden van servers, het niet kunnen spelen van multiplayer en het kwijtraken van save data, en werkt momenteel aan een oplossing. We zullen zo snel mogelijk informatie geven over de oplossingen voor deze problemen.”

Juridische problemen voor Palworld?

Naast de technische problemen liggen er mogelijk ook andere problemen op de loer voor Pocketpair. Het is duidelijk dat Palworld geïnspireerd is door Pokémon, al ontkent de ontwikkelaar dat zelf, maar het lijkt er nu op dat er plagiaat is gepleegd.
3D-modellen van Pals zouden namelijk precies dezelfde proporties hebben als 3D-modellen uit Pokémon Scarlet en Violet. Volgens een anonieme character artist is het onmogelijk voor zulke modellen om dezelfde proporties te hebben, tenzij ze direct zijn gekopieerd.