Palworld pakt groot record op Steam

News
maandag, 22 januari 2024 om 11:30
palworldf1705918826
De afgelopen dagen is er veel aandacht voor de game Palworld. Deze Pokémon-achtige game is in één klap een enorme hit. Hij vestigt zelfs een nieuw record voor het grootste aantal gelijktijdige spelers op Steam.
De nieuwe game Palworld trekt veel bekijks. De game is nog in Early Access, maar als Pokémon-achtige titel met een wat volwassenere insteek is hij voor veel spelers erg interessant. Dat is ook te merken aan het aantal spelers op Steam: via SteamDB is te zien dat er al een piek bereikt is van ruim 1,2 miljoen gelijktijdige spelers.
Daarmee staat Palworld nu in een illuster rijtje van maar zes Steam-games die ooit over de miljoen gelijktijdige spelers heen zijn gegaan. De andere titels zijn Cyberpunk 2077, Dota 2, Lost Ark, Counter-Strike 2 en PUBG: Battlegrounds. Sommige daarvan hebben hogere pieken gehaald dan Palworld, maar die titels zijn free-to-play.
Geen enkele betaalde game heeft een hogere piek gehaald dan Palworld. De kanttekening daarbij is dat PUBG pas relatief kort free-to-play is. De hoogste piek van die game was alleen toen de game nog betaald was.

Leent Palworld iets te veel van Pokémon?

Palworld trekt veel aandacht als Pokémon-kloon waarin de “Pokémon” (of Pals, in dit geval) geweren gebruiken en je ook mensen kunt vangen. Ook is er een grote online-component die Pokémon-spelers vaak missen. Er is alleen zeker ook kritiek op de game: spelers hebben bijvoorbeeld gemerkt dat wel erg veel van de Pal-ontwerpen erg duidelijk gebaseerd zijn op één of meerdere Pokémon.