Pokémon-achtige game is ineens gigantische hit

News
maandag, 22 januari 2024 om 9:00
palworldf1705918826
Microsoft voegt regelmatig nieuwe games toe aan de gameabonnementenservice Game Pass. Daar zitten regelmatig grote, maar ook kleinere games bij. Een van de nieuwe toevoegingen blijkt ineens een enorme hit te zijn, namelijk een Pokémon-achtige game.
Microsoft heeft voor Game Pass onverwacht een grote hit te pakken. Niet Persona of F1 23 blijken de aandachtstrekkers te zijn deze maand, maar een Pokémon-achtige game van het Japanse Pocketpair is dé januari-hit. De game, Palworld, lanceerde 19 januari op Steam, de Epic Games Store en Game Pass, en wist binnen no-time de harten van gamers te veroveren.
Trots wist de maker dan ook via het Palworld account op X te melden dat binnen 8 uur de kaap van 1 miljoen verkopen bereikt was. Na 24 uur bleek dat aantal al ruim boven de 2 miljoen te liggen.

Niet alleen veel verkopen

Met het onverwachte verkoopsucces van Palworld lijkt het succes voor Pocket Pair nog lang niet ten einde. De game staat ook stijf bovenaan in de ranglijsten van meest gespeelde games op Steam. De game heeft daar al meer dan een half miljoen spelers en wordt met meer dan 90 procent ook bijzonder goed gewaardeerd. Het lijkt er dan ook niet op dat er heel snel een einde gaat komen aan het succesverhaal van Palworld.

Wat is Palworld?

Door Palworld af te schilderen als een Pokémon kloon doen we de game ruim te kort. De game is een grote 3D open wereld waarin dier-achtige wezens, genaamd 'Pals' leven. Als speler kan je zelf wapens gebruiken maar ook Pals van wapens voorzien. Dat niet alleen, Pals blijken heel multifunctioneel. Je kan ze ook gewoon opeten!
Je speelt het spel in 3rd person perspectief en hebt als doel de eilanden in de open wereld te verkennen. Tijdens je zoektocht kom je de Syndicate tegen, een kwaadaardige clan die je met behulp van je Pals moet bestrijden.

PalWorld kwam op 19 januari uit op Steam en Xbox. De game is ook speelbaar via Game Pass.