Palworld heeft grote concurrent op Steam verslagen

News
woensdag, 24 januari 2024 om 9:30
2024 01 03 palworld monturaf1706084300
Het is geen geheim dat Palworld populair is. Maar de nieuwe game van Pocketpair wordt zoveel gespeeld, dat het nu een zeer indrukwekkende mijlpaal heeft behaald op Steam en een concurrent heeft verslagen.
De statistieken van Steam worden altijd nauwkeurig bijgehouden door het onafhankelijke SteamDB. Wie daar een kijkje neemt bij het aantal huidige concurrent players, ziet daar eigenlijk altijd Counter-Strike bovenaan staan - en sinds vorig jaar Counter-Strike 2. Na al die jaren is de gratis game van Valve nog steeds gigantisch populair.
De tactische shooter moet nu alleen wel een meerdere voor zich dulden. De hoogste piek van het aantal concurrent players voor Counter-Strike staat namelijk op 1.818.773 spelers, maar daar is de nieuwe sensatie Palworld nu aan voorbij gegaan. In de afgelopen 24 uur stond de piek voor de game namelijk op 1.864.421 spelers. En dat op een doordeweekse dag!
Met de mijlpaal heeft Palworld alleen niet het record op Steam in handen. Die is namelijk in januari 2018 neergezet door PUBG. De battle royale game zat toen op het toppunt van zijn populariteit en trok maar liefst 3.257.248 spelers tegelijkertijd naar de servers.

Problemen voor Palworld

Door de enorme populariteit kampt Palworld momenteel wel met een aantal problemen. Zo kunnen bijvoorbeeld niet alle spelers de servers op om de game in multiplayer te spelen. Ontwikkelaar Pocketpair werkt momenteel aan de bugs, maar het is niet duidelijk hoe lang dat zal duren.
Ondertussen hangt er mogelijk ook een juridisch probleem boven het hoofd van de studio. Mogelijk zou de game namelijk 3D-modellen van Pokémon hebben gebruikt om de eigen Pals te ontwerpen. Volgens een voormalig sleutelfiguur van het juridisch team van Pokémon zou de game ‘ripoff onzin’ zijn.