Voormalig Pokémon advocaat noemt Palworld “ripoff onzin”

News
dinsdag, 23 januari 2024 om 16:30
2024 01 03 palworld comida 2f1705935268
De nieuwe game Palworld wordt veel vergeleken met Pokémon. Er is bovendien een discussie gaande of de nieuwe hitgame niet gewoon heeft afgekeken van Game Freaks grootste succes. Een vroegere sleutelfiguur in het Juridische team van Pokémon heeft zijn mening nu in klare taal gedeeld.
Het is momenteel een beetje de vraag of Palworld-maker Pocketpair bang moet zijn voor een rechtszaak. Volgens sommigen heeft de studio namelijk in het beste geval een Pokémon-ripoff gemaakt en in het ergste geval plagiaat gepleegd. De Pals in Palworld hebben designs die vaak lijken op Pokémon en de 3D-modellen van Pokémon zijn mogelijk ook overgenomen door Pocketpair.
Nintendo en The Pokémon Company wilden allebei geen uitgebreide reactie geven op de situatie, maar Game File heeft advocaat Don McGowan te pakken gekregen. McGowan was van 2008 tot 2020 Chief Legal Officer van The Pokémon Company. In die functie heeft hij heel wat games gezien die bestempeld kunnen worden als Pokémon ripoff.
Dat is dan ook hoe de advocaat Palworld omschrijft. De game ziet er wat hem betreft uit als “de gebruikelijke ripoff onzin die [hij] duizend keer per jaar zag” in zijn eerdere functie bij The Pokémon Company. McGowan is dan ook verbaasd dat de game zover heeft kunnen komen dat hij is uitgebracht.

Is Palworld Pokémon-plagiaat?

Het moet overigens gezegd worden dat de meningen verdeeld zijn als het gaat om het mogelijke plagiaat van Palworld. Bloomberg sprak bijvoorbeeld met advocaten die weinig reden zagen dat Pocketpair aangeklaagd zou kunnen worden om plagiaat. Maar experts lieten VGC weten dat Pocketpair mogelijk een probleem zou hebben als bewezen kan worden dat het 3D-modellen echt uit Pokémon-games heeft geript.

Populair Nieuws

Laatste Reacties