Deze Nintendo-consoles kunnen al snel niet meer online

News
woensdag, 24 januari 2024 om 10:00
nintendo logof1637656060
Een tijdje geleden werd aangekondigd dat Nintendo de online-ondersteuning van twee oudere systemen zou stoppen. Nu is daar een specifieke datum voor gegeven. Begin april kun je met je 3DS of Wii U niet meer online spelen.
De Nintendo 3DS en Wii U zijn allebei meer dan tien jaar oud en Nintendo is stapsgewijs bezig om ondersteuning stop te zetten. Vorig jaar werden bijvoorbeeld de eShops op beide systemen gesloten. Binnenkort kun je ook andere online-diensten op deze systemen niet meer gebruiken.
Vanaf 9 april, om 1.00 ‘s nachts, kun je niet meer online spelen in games voor 3DS of Wii U. Er is nog wel wat software die blijft werken, namelijk Pokémon Bank en Poké Transporter, waarmee de vijfde, zesde en zevende generatie aan Pokémon-games aan elkaar verbonden werden. Ook de StreetPass-feature van de 3DS blijft nog werken.
Hoewel je al een tijdje geen nieuwe digitale software meer kunt kopen en nu dus ook niet meer online kunt spelen, kun je voorlopig nog wel software downloaden. Nintendo liet eerder al weten dat het in de nabije toekomst mogelijk blijft om games die je ooit digitaal hebt gekocht, maar van je systeem hebt gewist, opnieuw te downloaden. Hoe lang dat in stand wordt gehouden is onduidelijk.

eShop-tegoed 3DS en Wii U eerder onbruikbaar

Mocht je zelfs na de sluiting van de eShops voor 3DS en Wii U nog tegoed hebben voor de eShop, dan is het belangrijk om daar snel actie op te ondernemen. Je kunt het niet meer gebruiken op de 3DS en Wii U, maar je hebt nog tot 11 maart om je Nintendo Network ID te koppelen aan een Nintendo Account, waarna je dat tegoed op de Switch kunt gebruiken. De deadline daarvoor is dus eerder dan het stoppen van online-diensten.