Pakt HBO Max account sharing ook aan?

News
donderdag, 16 februari 2023 om 8:30
hbo max 1 scaledf1702049380
Mensen delen massaal hun Netflix-account, maar dat mag eigenlijk niet. Jarenlang deed Netflix daar niets aan, maar nu komt de dienst met allerlei maatregelen. Hoe ziet dat bij concurrent HBO Max?
Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid om op meerdere apparaten tegelijk te kijken. Dat is eigenlijk bedoeld voor gezinnen, maar ook vriendengroepen die niet bij elkaar op één adres maken er dankbaar gebruik van. Er zijn inmiddels zoveel streamingdiensten dat een account delen al snel een voordelige optie is om altijd te kunnen kijken wat je wil, zonder overal het volle pond te betalen.
Maar op die manier lopen diensten wel potentiële inkomsten mis. Vandaar dat Netflix een manier aan het testen is om meer geld te vragen als je account op een ander adres gebruikt wordt dat dat van jou. De maatregel ligt onder vuur omdat hij ook als je je account niet deelt bijzonder onhandig is, maar het is niet ondenkbaar dat andere streamingdiensten uiteindelijk ook strenger worden op het delen van accounts.

HBO Max account sharing nog mogelijk

Hoewel het bij HBO Max inderdaad eigenlijk niet de bedoeling is dat je je account deelt, kan het wel. De dienst behoudt zich het recht voor om je abonnement te beëindigen als je je niet aan de regels houdt, maar momenteel wordt er niet daadwerkelijk gecontroleerd of je je account deelt of niet. Een login op een ander adres dan het jouwe wordt gewoon gezien als een gezinslid dat niet thuis is.
De vraag is of HBO Max echt de ideale dienst is om te delen. Met het standaard abonnement kun je op drie schermen tegelijk kijken, dus op zich is dat te doen, al kun je niet heel veel vrienden laten meeliften. Maar een Basic abonnement laat je maar op één scherm tegelijk streamen. Je account delen is bij dat abonnement dus direct uitgesloten.
Je moet er overigens ook rekening mee houden dat HBO Max binnenkort gaat fuseren met Discovery Plus. Daarover zijn nog maar weinig details bekend: zelfs de naam van de nieuwe dienst is nog geheim. We weten ook niet of de nieuwe dienst niet dezelfde kant op gaat als Netflix en toch probeert om iets te verdienen aan account sharing.
Het deelbare standaard abonnement van HBO Max kost 7,99 euro per maand, of 59,99 euro per jaar.

Populair Nieuws