Hoe zit het met de account-sharing regels van Disney+?

News
woensdag, 15 februari 2023 om 10:30
disney in nederland krijgt dezelfde startdatum als de vs 153653
Netflix probeert sinds kort met harde hand account-sharing aan de banden te leggen. Maar hoe werken deze regels precies met concurrent Disney+? Wij leggen het voor je uit.
Door de immense hoeveelheid aan streamingdiensten vandaag de dag, is het niet zo vreemd dat kijkers ervoor kiezen om hun account te delen met andere mensen. Als je immers kan kijken op meerdere schermen tegelijkertijd, waarom zou je niet de abonnementskosten delen met een groep vrienden of familieleden? De streamingdiensten zelf zijn hier natuurlijk niet blij mee en Netflix is daarom begonnen met harde maatregelen tegen account-sharing.
Maar hoe zit het met de concurrenten van Netflix? Als één streamingdienst over de dam is, duurt het immers vaak niet lang voordat de rest volgt. Zo is in de regels van Disney+ opgenomen dat het niet toegestaan is om je account met andere mensen buiten je eigen huishouden te delen.

Geen actie tegen account-sharing

Gelukkig hoef je je daar weinig zorgen over te maken. Ondanks dat het namelijk officieel niet is toegestaan, onderneemt Disney momenteel geen actie tegen gebruikers die de regels overtreden. Het is voor de streamingdienst namelijk niet te achterhalen wie zijn account met iemand anders deelt en wie simpelweg zijn eigen account buitenshuis gebruikt.
Met Disney+ heb je bovendien goede opties voor account-sharing. De streamingdienst is namelijk te gebruiken op vier schermen tegelijkertijd, waardoor je je account kan delen met drie andere mensen. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om maximaal zeven profielen in te stellen, zodat de andere gebruikers niet jouw recommendations verpesten.
Een abonnement op Disney+ kost 9,99 euro per maand of 99,90 euro voor een heel jaar.