Nieuwe Netflix account-sharing regels blijken zeer onpraktisch

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 17:00
netflix tvf1672401228
De regels voor account-sharing van Netflix zijn in sommige landen woensdag van start gegaan. Maar nu blijkt al dat de regels zeer onpraktisch zijn.
Veel mensen delen hun Netflix-account met andere mensen. Dat is niet zo vreemd, want als je in 4K naar films en series wil kijken, dan moet je het duurste abonnement nemen. Je krijgt dan de mogelijkheid om op vier verschillende schermen tegelijkertijd te kijken, dus dan is het een aanlokkelijk aanbod om een abonnement te delen met anderen.
Netflix is daar geen fan van, want de streamingdienst loopt zo veel inkomsten mis. Daarom het bedrijf eerder al maatregelen tegen account-sharing aangekondigd en die zijn woensdag van start gegaan in Canada, Spanje, Nieuw-Zeeland en Portugal.
Die regels blijken alleen nu al zeer onpraktisch te zijn. Een Reddit-gebruiker uit Canada heeft zijn gesprek met de helpdesk van Netflix gedeeld, om te helpen met zijn situatie. De abonnee gebruikt namelijk de streamingdienst op zijn TV en zijn mobiel. Maar voor die laatste zou hij constant een nieuwe primaire locatie moeten invoeren in de app of een ander IP-adres moeten aanvragen bij zijn internetprovider.

Nieuwe regels lijken niet logisch

Het lijkt erop dat er bij Netflix niet goed is nagedacht over de uitvoering van de regels. Veel gebruikers kijken immers hun favoriete series en films op hun smartphone en dan kan je niet even eenvoudig een ‘vaste’ primaire locatie invoeren.
De wens dat abonnees alleen thuis gebruikmaken van de streamingdienst en anderzijds de vele verschillende manieren om Netflix te kunnen kijken, lijken flink met elkaar te botsen. Het is dan ook niet zo vreemd dat het bedrijf heeft besloten om de regels eerst in te voeren in relatief ‘veilige’ landen, om te kijken hoeveel abonnees de account-sharing maatregelen gaan kosten.