‘Fusie van HBO Max en Discovery+ niet volledig’

News
woensdag, 08 februari 2023 om 18:00
hbo maxf1650354911
Maar een paar maanden nadat HBO Max werd geïntroduceerd in Nederland volgde het bericht dat de dienst niet lang meer zou bestaan. Er komt een fusie van HBO Max en Discovery+. Maar terwijl HBO Max daar volledig in opgaat, lijkt het een ander verhaal voor Discovery+.
Volgens Variety wordt Discovery+ niet volledig opgeheven om samen te gaan met HBO Max. Laatstgenoemde gaat in zijn geheel op in een streamingdienst met alle HBO Max content en het merendeel van de Discovery+ content. Maar Discovery+ blijft tegen een goedkopere prijs beschikbaar voor mensen die die content willen zien, zonder ook te betalen voor HBO Max.
Discovery+ is goedkoper dan HBO Max, dus als de prijs van de gefuseerde streamingdienst rond een punt komt dat vergelijkbaar is met HBO Max, kan Warner Bros. Discovery klanten verliezen die alleen geïnteresseerd zijn in Discovery+. Discovery+ heeft zo’n 20 miljoen abonnees. Dat is op zichzelf niet veel vergeleken met bijvoorbeeld Netflix of Disney+, maar is een aardig aantal klanten om potentieel kwijt te raken.
Variety kan dit plan om Discovery+ apart te houden naast de nieuwe streamingdienst voorlopig alleen bevestigen voor de VS. Het lijkt logisch dat dezelfde situatie ook zal gelden voor Nederland, maar dat hoeft niet per se. Disney heeft in de VS bijvoorbeeld Disney+ en Hulu al aparte diensten, terwijl Hulu-programma’s in Nederland vaak gewoon op Disney+ terechtkomen. De aanpak van Warner Bros. Discovery kan in Nederland dus zeker afwijken van de plannen in de VS.

Wanneer gaan HBO Max en Discovery+ fuseren?

Er is nog opvallend weinig bekend over de nieuwe streamingdienst die Warner Bros. Discovery gaat lanceren. Hij zou volgens de huidige plannen in het voorjaar al beschikbaar moeten zijn, maar een datum is er nog niet. Sterker nog, de dienst heeft niet eens een naam.