Opnames Wie Is De Mol mogelijk in gevaar door het coronavirus

News
maandag, 20 april 2020 om 19:03
avotros wie is de molf1580138523
Kunnen de opnames van een nieuw seizoen van ‘Wie is de Mol?’ nog wel doorgaan dit jaar? Dat vragen de makers van het programma zich af. Daarom wordt er gekeken naar mogelijke scenario’s waarin Wie is De Mol wel op tijd kan worden gedraaid.
Mogelijk zijn de opnames van het volgende seizoen van Wie Is De Mol in gevaar. De programmamakers willen op tijd starten met het draaien van het nieuwe seizoen, maar toch brengt het coronavirus de nodige complicaties met zich mee. Mogelijk moet de reisbestemming worden veranderd, zodat er na deze crisis op tijd kan worden gestart met het filmen.

Wie Is De Mol met herziende locatie?

Momenteel worden door AVROTROS diverse scenario’s onder de loep genomen voor het komende seizoen van Wie Is De Mol. De zender wil in januari 2021 het nieuwe seizoen uitzenden, maar moet nu alvast het seizoen produceren. Niet alleen betekend dit concreet dat er opnames moeten plaatsvinden, maar ook dat vooraf aan die opnames veel opdrachten moeten worden uitgedacht die terugslaan op het land waar Wie Is De Mol zich dat jaar afspeelt.
Nu doorloopt de AVOTROS diverse scenario’s waarin veiligheid voorop staat. Momenteel kan er niet worden gereisd met kandidaten, omdat wereldwijd maatregelen worden getroffen om COVID-19 in te perken. Het is onzeker hoe lang deze maatregelen zullen duren. Sowieso wil het programma pas mensen laten reizen wanneer dit veilig kan. Het betekent dat alle opties onder de loep moeten worden genomen voordat er een definitief besluit valt.
Vooralsnog is niet duidelijk welke reisbestemming de makers van Wie Is De Mol op het oog hebben. Het kan nog alle kanten op als blijkt dat een bepaalde locatie handiger is om alsnog de opnames op tijd klaar te hebben. Er gaan geruchten dat doorgaans de opdrachten rond mei worden opgenomen. Gezien mei als steeds dichterbij komt, is het natuurlijk spannend hoe de makers dit willen oplossen. Het lijkt erop dat er al wel een bestemming bedacht was, maar er goed moet worden nagelopen of deze bestemming in de huidige crisis wel op een veilige manier haalbaar is.

Nog een bonusseizoen

Op het moment worden er volop voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol. In ieder geval ligt er al een extra editie klaar die kan worden uitgezonden. Zo heeft AVROTROS speciaal voor het twintigjarige bestaan van Wie Is De Mol een extra editie opgenomen die voor na de zomer op de planning staat. De opnames hiervan zijn al gedaan.