De iQOO 3 5G ziet er anders uit dan andere gametelefoons

  Bij gametelefoon denken we snel aan LED-effecten en hier en daar een paar ventilatieopeningen. De iQOO 3 5G daarentegen is de eerste raming telefoon die daadwerkelijk geprobeerd heeft er anders uit te zien.

  De iQOO 3 5G is de eerste gametelefoon van Vivo die buiten China is uitgebracht. Het merk is een zusterbedrijf van Oppo, Oneplus en Realme. Het merk lanceerde vorig jaar en China, de iQOO 3 5G is het eerste toestel dat naast China ook op andere markten wordt uitgebracht.

  De iQOO 3 5G onderscheidt zich feitelijk door er volledig onopvallend uit te zien. Het heeft een bijzondere gelijkenis met Huawei's nieuwe P40 Pro, hoewel Vivo er ongetwijfeld op zou wijzen dat de vergelijkbare tweekleurige rechthoekige camera vorig jaar voor het eerst op zijn V17 verscheen. Er is een glanzend gestippeld verloopeffect op de achterkant.

  Wat maakt de iQOO 3 5G een gametelefoon?

  Er is uiteraard de Snapdragon 865-processor, daarom wordt de telefoon ook op de markt gebracht als 5G-geschikt in India, ondanks dat de netwerken nog niet uitgerold zijn. De andere specificaties zijn: tot 12 GB RAM, een 6,4-inch 1080p OLED-scherm, een 4.440 mAh-batterij, een hoofdtelefoonaansluiting, een 16-megapixel holepunch selfie-camera en een 48-megapixel hoofdsensor samen met 13- megapixel telefoto en ultrabrede camera's. Dit is ook weer een andere BBK-telefoon die ultrasnel bedraad opladen biedt, in dit geval 55W. Het toestel kan niet draadloos opladen.

  Een meer op gamers gerichte functie zijn de drukgevoelige schouderknoppen aan de bovenrand van de telefoon wanneer je de telefoon horizontaal houdt, iQOO noemt ze 'Monster Touch-knoppen'. Andere gametelefoons van Asus en RedMagic hebben hetzelfde gedaan, maar het kleinere formaat van de iQOO 3 5G maakt ze iets comfortabeler in gebruik.

  iQOO benadrukt ook de aanraakgevoeligheid van 180 Hz op het scherm, maar vreemd genoeg is de werkelijke vernieuwingsfrequentie slechts 60 Hz. Meestal is het aanraakgevoeligheidspercentage het dubbele van de vernieuwingsfrequentie, dus er werd hier een 90Hz-scherm verwacht.

  Prijs

  De prijs van de iQOO 3 5G is een goede prijs, zelfs onderbieding van Realme's X50 Pro als de goedkoopste Snapdragon 865-telefoon die beschikbaar is in India. Het is nu beschikbaar voor Rs. 38.990 ($ 510) voor een model met 8 GB RAM en 128 GB opslag, Rs. 41.990 ($ 550) voor 8 GB / 256 GB en Rs. 46.990 ($ 615) voor 12 GB / 256 GB. Zelfs zonder het 90Hz-scherm is dit een goede prijs voor het toestel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.