Singleplayer Black Panther game krijgt gewilde feature

News
maandag, 15 april 2024 om 18:00
black panther game logof1688998843
Liefhebbers van superhelden hebben nog een game om naar uit te kijken. EA en Cliffhanger Games hebben namelijk een singleplayer Black Panther game aangekondigd.

Update - Open-world bevestigd

Initieel werd er alleen nog naar gehint door Cliffhanger Games, maar nu is het ook zeker: de singleplayer Black Panther game krijgt een open wereld. Dat blijkt uit een vacature die de studio online heeft gezet. Voor de game is Cliffhanger Games namelijk op zoek naar een Principal Sandbox Designer die de verantwoordelijkheid krijgt voor het ontwerpen van een 'dynamische en evoluërende open wereld'.
Origineel bericht:
Superhelden zijn de laatste jaren enorm populair. Dat is goed te merken aan de bedragen die films van Marvel en DC binnenhalen in de bioscoop. Zo was Avengers Endgame de film met de hoogste box office-opbrengst, totdat Avatar vorig jaar opnieuw in de bioscoop werd uitgebracht.
De populariteit van superhelden is ook te merken aan games. Ontwikkelaars en uitgevers steken meer geld en moeite in projecten, zoals de uitstekende Spider-Man games van Insomniac. En die studio werkt daarnaast ook nog eens aan een volwassen Wolverine game.
Fans van superhelden kunnen nu uitkijken naar een nieuw project. EA en het in Seattle-gevestigde Cliffhanger Games hebben namelijk een Black Panther game aangekondigd. Het zal gaan om een third person singleplayer game, maar voor de rest wordt er niet veel informatie gegeven voor de studio en uitgever.

Een open-world Black Panther game?

Wel wordt er mogelijk een hint gegeven dat het gaat om een open-world game. De missie van Cliffhanger Games is namelijk om een ‘omvangrijke en levendige wereld te creëren die het mogelijk maakt voor spelers om het leiderschap van Wakanda’s beschermer op zich te nemen’.
EA en Cliffhanger Games werken ook samen met Marvel Games om het Black Panther-project zo getrouw mogelijk te maken aan de geliefde superheld. Wanneer de game moet uitkomen is nog niet bekend.
Dit bericht is bijgewerkt op 15 april 2024.