Nieuwe Marvel-game met Black Panther en Captain America onthuld

News
donderdag, 21 maart 2024 om 10:00
gdc p 05 a 4k 2f1711009497
Marvel-helden zijn niet alleen in stripboeken en films te zien, maar ook in games. Een nieuwe titel is nu uit de doeken gedaan. Marvel 1943: Rise of Hydra heeft grote rollen vroor Captain America en Black Panther.
Het is al enige tijd bekend dat Skydance New Media een Marvel-game maakt, onder leiding van Uncharted-schrijver Amy Hennig. Die game is nu onthuld tijdens GDC 2024. Eerdere geruchten suggereerden dat de game zich afspelen tijdens de tweede wereldoorlog en hoofdrollen zou hebben voor Black Panther en Captain America.
Dat blijkt helemaal te kloppen. Captain America is, zoals je waarschijnlijk verwacht, Steve Rogers. De titel van Black Panther wordt in deze game gedragen door Azzuri, de grootvader van T’Challa, die de naam in de moderne tijd draagt. De cast van de game wordt verder uitgelicht in een blogpost van Marvel.

Wanneer is de release van Marvel 1943: Rise of Hydra?

Het is nog onbekend wanneer Marvel 1943 precies verschijnt. De game moet in 2025 in de winkel liggen, maar er is geen maand of zelfs kwartaal gegeven. Er zijn helaas nog geen gameplay-beelden, maar een eerste trailer is hierboven te zien. Visueel lijkt Marvel 1943: Rise of Hydra in ieder geval in orde: hij werd onthuld tijdens een Unreal Engine showcase en laat zien wat de 5.4-versie zoal kan.
Marvel is trouwens niet de enige entertainmentgigant waar Skydance mee werkt. De studio is naast Rise of Hydra ook bezig met een Star Wars-game. Ook die staat onder leiding van Amy Hennig.