Ook Zuid-Afrika keurt Activision Blizzard overname goed

News
maandag, 03 juli 2023 om 16:30
activision blizzard hqf1627465674
De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada mogen dan tegen de overname van Activision Blizzard door Microsoft zijn, meer landen lijken juist vóór de deal te zijn. Vandaag heeft een nieuw land zich aan dat rijtje toegevoegd: Zuid-Afrika laat weten de deal goed te keuren.
De Competition Tribunal of South Africa heeft vandaag laten weten de overname van Activision Blizzard door Microsoft ‘onvoorwaardelijk’ te hebben goedgekeurd. Waarom het tribunaal tot die beslissing is gekomen, wordt mettertijd uitgelegd. Zuid-Afrika voegt zich hiermee toe tot het lijstje van de bijna veertig landen die tot nu toe de deal hebben goedgekeurd. Eerder keurden de Europese Unie, China, Servië, Saudi-Arabië, Brazilië, Japan, Chili, Oekraïne en Zuid-Korea de overname al goed.
Het feit dat Zuid-Afrika de overname onvoorwaardelijk goedkeurt is opvallend. Aan de goedkeuring van de Europese Commissie zat namelijk wél een voorwaarde: Microsoft moet tien jaar lang licenties verstrekken waarmee consumenten binnen de EU een Activision Blizzard game die ze hebben gekocht op elke gewenste cloud gaming dienst die hem aanbiedt kunnen spelen.

Binnenkort uitspraak in rechtszaak overname Activision Blizzard

Toch verloopt de overname niet zo soepel als Microsoft waarschijnlijk had gehoopt doordat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada de overname hebben afgekeurd. Vorige week vond er in de Verenigde Staten een rechtszaak plaats tussen de Amerikaanse waakhond FTC en Microsoft. Voor welke partij deze rechtszaak goed uitpakt is nog even afwachten.
De rechter buigt zich momenteel over de argumenten, het bewijs en de getuigenissen voor ze een uitspraak doet. Deze zelfde rechter lijkt trouwens ook per ongeluk de releaseperiode van de nieuwe Call of Duty-game te hebben gelekt.

Populair Nieuws