Derde land is tegen Activision Blizzard overname

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 18:00
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is in veel landen goedgekeurd. Microsoft beweert zelfs dan alleen de Britse en Amerikaanse waakhonden nog tegen zijn. Maar om die uitspraak wordt Microsoft nu op de vingers getikt.
Er zijn deze week hoorzittingen geweest in een rechtszaak tussen de FTC en Microsoft rondom de overname van Activision Blizzard. De VS is één van de weinige landen waarin de deal serieus verzet krijgt: als het aan de FTC ligt gaat de deal niet door. In een memo die voorafgaand aan de hoorzittingen werd ingediend schrijft Microsoft dat naast de FTC alleen de Britse CMA nog tegen is.
Maar de Canadese waakhond CCB (Canadian Competition Bureau) wijst de advocaten van Microsoft erop dat ook Canada tegen de overname is (via IGN). Dat heeft de CCB al op 5 mei aan Microsoft duidelijk gemaakt in een videogesprek. De waakhond is van plan om de overname te blijven monitoren.
Of dat een complicatie is voor Microsoft is alleen de vraag. Canada heeft geen stappen gezet om de overname van Activision Blizzard daadwerkelijk te blokkeren. Volgens Microsoft was de tijd dat bedrijven verplicht moeten wachten voordat een overname wordt rondgemaakt zelfs al voorbij toen de CCB zich in eerste instantie uitsprak tegen de deal.

Rechtszaak tegen Microsoft brengt onderste steen boven

Hoewel er dus eigenlijk drie landen tegen de overname zijn, blijven de VS en het VK in de praktijk de grootste hordes. De rechtszaak tegen Microsoft in de VS doet momenteel het meeste stof opwaaien, met name door alle documenten die ineens openbaar worden. Zo blijkt dat Microsoft ooit Final Fantasy-maker Square Enix wilde kopen en dat Sony direct en indirect miljarden verdient aan Call of Duty.

Populair Nieuws