Ook TikTok lijkt Twitter-concurrent te willen zijn

News
dinsdag, 25 juli 2023 om 15:30
tiktok 5323005 1920f1600075938
Het gaat er momenteel enigszins chaotisch aan toe op Twitter. Eigenaar Elon Musk verandert van alles aan het platform, dat nu zelfs technisch gezien geen Twitter meer heet. Veel andere platforms proberen een alternatief te bieden en TikTok gooit zich nu ook in de strijd.
TikTok komt met de mogelijkheid om tekstposts te maken. Je kunt een berichtje van maximaal 1000 karakters delen, dat op veel vlakken is op te maken als een Instagram Story. Je kunt bijvoorbeeld de achtergrondkleur aanpassen en muziek en stickers toevoegen.
Net als met video’s kunnen andere gebruikers je tekstposts vervolgens in hun content gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een duet maken met een tekstpost, of er één stitchen. Uiteraard kun je ook comments achterlaten.
Het is niet duidelijk of TikTok deze functie heeft bedacht als Twitter-concurrentie, maar de timing van de release is wel opvallend. Elon Musk heeft met de naamsverandering van Twitter (het heet nu X) weer veel gebruikers tegen hem in het harnas gejaagd. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een andere site om Tweet-achtige berichten te plaatsen.

Instagram Threads lijkt nog meer op Twitter

Waar de tekstberichen op TikTok eigenlijk meer lijken op Instagram Stories, heeft Instagram op zijn beurt een platform gelanceerd dat bijna exact Twitter nadoet. Het heet Threads en is te gebruiken met je bestaande Instagram account. In Nederland is het momenteel nog niet beschikbaar en het is niet bekend wanneer het wel lanceert.