De beste OLED tv’s in de eerste helft van 2023

Article
dinsdag, 25 juli 2023 om 15:00
tv kijkenf1629275165
Is het tijd om je tv te vervangen en wil je dit keer voor een OLED tv gaan, maar heb je geen idee welke geschikt is? Om het je makkelijker te maken hebben wij de beste OLED tv’s van dit moment voor je uitgekozen.
Op ons lijstje staan vijf verschillende OLED tv’s: de LG C2 OLED65C24LA, de LG OLED55C34LA, de Samsung QD OLED 55S95B, de Sony Bravia OLED XR-55A90J en de Philips 55OLED707 - Ambilight. Alle vijf deze 4K tv’s hebben door de OLED-schermen een hoge helderheid, een sterk contrast en levendige kleuren. Ook hebben ze alle vijf een verversingssnelheid van 100 Hz, wat betekent dat ze perfect zijn om sport en actiefilms op te kijken.
Op de Samsung QD OLED 55S95B na hebben alle tv’s een processor die ervoor zorgt dat je altijd in de beste kwaliteit kijkt. Dat betekent niet dat de beeldkwaliteit van de Samsung QD OLED 55S95B niet goed is; sterker nog, samen met de LG tv’s heeft de Samsung de beste beeldkwaliteit van alle vijf deze tv’s. Behalve dat deze drie tv’s de beste beeldkwaliteit hebben, zijn ze ook nog eens uitstekend geschikt voor gamers. Op alle drie de tv’s heb je namelijk dankzij de Variable Refresh Rate geen last van schokkerige beelden tijdens het gamen.

OLED tv's met beste geluid

Vind je naast beeld- ook geluidskwaliteit belangrijk, dan kun je het beste voor de Samsung gaan. Deze tv maakt namelijk gebruik van Object Tracking Sound Pro, waardoor de geluiden uit de films en series die je kijkt realistisch klinken.
Hoewel de Samsung de beste geluidskwaliteit heeft, heeft ook de Sony Bravia OLED XR-55A90J realistisch geluid door het Acoustic Surface geluidssysteem. De processor van deze tv herkent ook dialogen in films en series en laat deze duidelijker klinken. Zo hoef jij dus niet constant de tv harder en zachter te zetten wanneer je de dialogen niet kunt verstaan, maar de muziek weer keihard gaat.

Beste OLED tv voor vermoeide ogen

Worden je ogen snel moe, dan is de Philips 55OLED707 - Ambilight wellicht wat voor jou. De wand achter deze tv wordt via de Ambilight techniek verlicht in de kleuren van het beeld. Dit klinkt gezellig, maar belangrijker nog is dat dit je ogen meer rust geeft. Ook als je ogen niet snel moe worden, maar tv kijken je grootste hobby is is dit een aanrader.