Twitter krijgt een nieuwe naam van Elon Musk

News
maandag, 24 juli 2023 om 11:00
twitterf1684504357
Twitter is een begrip, maar het is de laatste tijd nogal veranderd. Elon Musk, de nieuwe eigenaar, rekent nu ook af met de naam Twitter. Voortaan gaat het platform als X door het leven.
Elon Musk heeft al jaren een bijzondere liefdesaffaire met de letter X. Je ziet hem in vrijwel al zijn bedrijven terug, bijvoorbeeld in SpaceX en het onlangs opgerichte X.ai. De SUV van Tesla heet de Model X en uiteraard mogen we Musks kind X Æ A-Xii niet vergeten.
Nu heeft Musk besloten dat ook Twitter X moet gaan heten. Afgelopen weekend begon Musk herhaaldelijk te tweeten over een naamsverandering en zei hij dat de vogeltjes waar het platform om bekend staat ook gaan verdwijnen. Vervolgens zei hij dat de naamsverandering naar X al snel uitgerold zou worden als er “een goed genoeg X-logo werd gepost.”
Dat logo werd al snel door een gebruiker gepost en dient nu als tijdelijk logo voor de app. Je kunt Twitter nu ook bereiken via X.com. De nieuwe naam geeft een grote breuk aan tussen pre-Musk Twitter en het huidige platform, maar wat precies het nut ervan is, is niet duidelijk.

Twitter heette al X Corp

Het is overigens niet geheel onverwacht dat X de nieuwe naam van het platform wordt. Niet alleen heeft Elon Musk iets met de letter X, maar het bedrijf achter Twitter had al een naamsverandering gekregen naar X Corp. Wie gehecht is aan het vogeltje van Twitter moet er de komende tijd nog maar eens goed naar kijken, want het is dus Musks bedoeling om daar ook me af te rekenen.