Ontwikkeling The Witcher spin-off verder met 'nieuw framework'

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 13:30
the witcher 4 geralt cirif1618225331
CD Projekt RED heeft eerder besloten om het werk van een The Witcher spin-off te schrappen. Nu is de ontwikkeling weer verder gegaan, maar wel met een ‘nieuw framework’.
Na de release van The Witcher 3: Wild Hunt zei CD Projekt RED dat het voorlopig even klaar was met The Witcher. De ontwikkelaar en uitgever is nu alleen weer voorlopig in het geliefde universum, met meerdere titels die in ontwikkeling zijn.
Eén van de games is een spin-off die gemaakt wordt door The Molasses Flood. Eerder dit jaar heeft CD Projekt RED besloten om het werk aan de game te schrappen, maar het project werd niet geannuleerd. Volgens de uitgever moest er eerst ‘een nieuw kader worden geformuleerd’.
Het zogeheten Project Sirius heeft nu weer groen licht gekregen. Dat meldt Eurogamer. Er is een nieuw framework voor de game gemaakt, zodat de studio nu een duidelijk doel heeft voor de spin-off.

Multiplayer in The Witcher?

Project Sirius is in oktober aangekondigd als een multiplayer game in de wereld van The Witcher, die een groter publiek moet aanspreken dan alleen RPG-fans. Hoe de spin-off precies in elkaar zit werd niet duidelijk gemaakt en mogelijk is dat nu dus flink aangepast.
Naast de spin-off zijn er ook andere Witcher games in ontwikkeling. Zo werkt CD Projekt RED zelf aan The Witcher 4, die intern de titel Project Polaris heeft gekregen. Daarnaast wordt er een complete remake van de eerste Witcher game gemaakt in Unreal Engine 5. De remake wordt gedaan door de Poolse studio Fool’s Theory.