Microsoft wil Xbox Series X feature wel op PC zien

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 14:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Gamers vliegen elkaar nog wel eens naar de keel over hun platformkeuze. Je hoort bijvoorbeeld vaak dat PC’s bijna per definitie beter zijn dan consoles. Maar consoles hebben wel degelijk hun voordelen en als het aan Microsoft lag zou één daarvan snel naar PC’s komen.
Het opstarten van een game hoeft niet lang te duren, maar soms moet je toch net even langer wachten dan je wil. Daar komt nog eens bij dat je ook niet altijd precies door kunt waar je gebleven was. De Xbox Series X en Series S hebben daar een oplossing voor in de vorm van Quick Resume.
Met deze functie kun je drie games instellen waar je altijd zonder wachttijd in kunt duiken. In een recent interview met onder andere Xbox Hardware-baas Roanne Soanes wordt erover gesproken om iets soortgelijks te doen op PC. Soanes denkt erover na hoe je op PC kunt zorgen dat je snel een game kunt openen vlak nadat je computer is opgestart en meteen verder kunt waar je gebleven was.

Komt Quick Resume naar PC?

Het is niet gezegd dat er momenteel actief gewerkt wordt aan Quick Resume voor Windows, want het is geen eenvoudige opgave. Er zou mogelijk samengewerkt moeten worden met ontwikkelaars en uitgevers, ook buiten Xbox. Er lijkt ook gesuggereerd te worden dat deze functie ook moet werken als je op verschillende apparaten speelt, dus wellicht wordt het wat ingewikkelder dan Quick Resume.
Dat laatste punt heeft ook te maken met de context van het interview. Het gaat namelijk over hoe de Asus ROG Ally, een draagbare gaming PC die dit jaar uitkomt, Microsoft aan het denken zet. Het is een duurder en krachtiger alternatief voor de Steam Deck, die draagbaar PC-gamen vorig jaar ineens populair maakte.