Ontwikkelaar geliefde Switch game geeft hoop op vervolg

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 12:30
metroid dread emmif1632746342
Een succesvolle game kan vaak rekenen op een vervolg. Vaak, maar toch niet altijd. Gelukkig ziet het ernaar uit dat fans van een geliefde Switch-game nog meer kunnen verwachten.
Soms lijkt het even alsof game-franchises zijn vergeten door hun bedenkers. Metroid-fans konden bijvoorbeeld jarenlang geen nieuwe games spelen. Maar in het Switch-tijdperk bloeit de franchise weer op. Metroid Dread, van de hand van MercurySteam, was bijvoorbeeld een kritisch succes en werd ook snel één van de best verkochte games in de franchise.
In een interview met MercurySteam-baas Enric Álvarez probeert Gamereactor erachter te komen of er een vervolg op Metroid Dread op het programma staat. Daarover wil Álvarez niets kwijt, maar hij laat wel weten dat José Luis Márquez nog bij de studio werkt. Aangezien Marquez zowel Dread als Samus Returns regisseerde, lijkt het toch een beetje een knipoog dat juist zijn naam expliciet genoemd wordt.

Metroid Dread vervolg al in ontwikkeling?

Het is overigens niet de eerste keer dat er aanwijzingen opduiken dat er een vervolg op Metroid Dread in ontwikkeling is. Een leaker die voortijdig wist te melden dat Dread in ontwikkeling was, hintte al naar een nieuwe game in de reeks. Volgens diezelfde persoon is er een Spaanse ontwikkelaar, mogelijk MercurySteam, die een devkit voor de Switch 2 heeft.
Wie een voorkeur heeft voor 3D-Metroid heeft ook het nodige om naar uit te kijken. Metroid Prime 4 is nu al vier jaar in ontwikkeling bij Retro Studios. Er gaan ook geruchten dat remasters van Prime 2 en 3 er snel aankomen, nadat Prime Remastered eerder dit jaar een groot succes was.

Populair Nieuws