‘Vergeten Nintendo franchise krijgt nieuwe game’

News
donderdag, 26 januari 2023 om 13:30
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo heeft veel bekende namen in huis, al krijgen ze niet allemaal even regelmatig games. Een bekende maar vaak ondergeschoven franchise is bezig met een comeback. Daarin lijkt nu een nieuwe ontwikkeling te zijn.
Metroid had jaren niets substantieels van zich laten horen toen ineens Metroid Prime 4 en Samus Returns werden aangekondigd. Een paar jaar later volgde Metroid Dread, een game die daarvoor bijna 20 jaar in development hell had gezeten. Dat werd al snel de best verkochte game in de franchise ooit.
Dat feit lijkt bij Nintendo niet op dovemansoren te zijn gevallen, want als we een nieuw gerucht mogen geloven is ontwikkelaar MercurySteam opnieuw op een gloednieuwe Metroid-game gezet. Net als bij Samus Returns en Dread gaat het om een 2D game. Helaas verschijnt hij pas in 2025.
2021 12 22 metroid dread samusf1640185957

Insider voorspelde Metroid Dread

De persoon die deze informatie brengt, Nash Weedle op Twitter, is geen al te bekende insider. Toch is deze informatie enigszins interessant, want dezelfde persoon voorspelde herhaaldelijk de release van Metroid Dread, iets waaraan hij ons ook herinnert in zijn nieuwe Tweet. Deze persoon lijkt dus zeker de vinger aan de pols te hebben wat betreft Metroid (of MercurySteam).
Als de nieuwe game inderdaad pas in 2025 uitkomt zal het nog wel even duren voordat Nintendo hem officieel bevestigd. Toch zal het voor fans een hoopvol bericht zijn dat de comeback van de franchise mogelijk niet van korte duur is geweest. De vraag is nu nog wanneer Metroid Prime 4 daadwerkelijk verschijnt.

Populair Nieuws