Update - Prijs PS5 console exclusive game in vrije val

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 12:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Sommige games blijven lang vrij duur, maar dat is bij deze PS5 console exclusive van begin dit jaar niet het geval. Al sinds de lancering van Forspoken daalt de prijs, maar dat lijkt nu zelfs in een stroomversnelling geraakt te zijn. Dat biedt kansen voor gamers die uit zijn op een koopje!

Update - prijs nog lager

De vrije val zet door: inmiddels is de game al in prijs verlaagd naar 21,50! Amazon heeft nog de prijs van gisteren (22,60 euro), maar zal later vandaag waarschijnlijk een price-match doorvoeren. Het artikel is hierop aangepast.
Origineel bericht:
De game Forspoken lanceerde begin dit jaar onder hoge verwachtingen. De trailers zagen er prachtig uit en de gameplay leek een solide combinatie van vechten en parkours. Dat bleek bij de eerste reviews toch wat tegen te vallen, ook XGN was minder te spreken over de game en zei hierover "De reusachtige magische speeltuin is heerlijk om met hoog tempo te doorkruisen. Wel wordt hierdoor ook duidelijk dat Luminous Productions nog wel wat tijd had kunnen gebruiken om een stabiele 60 fps te halen. Die is er namelijk niet." Dat resulteerde in een score van 4,5.
Inmiddels heeft ontwikkelaar Luminus Productions diverse patches uitgebracht, die de grootste kritiekpunten - de belichting en de framerate - aangepakt hebben. Daar gaat het wel bij blijven, de studio is inmiddels opgedoekt. Nieuwe patches hoeven we dus niet meer te verwachten.

Ruwe start, lage verkopen: kansen voor gamers

Deze ruwe start heeft zijn weerslag gehad op de verkopen: ook Square Enix gaf aan dat de verkopen behoorlijk achterliepen. Sindsdien is de winkelprijs van Forspoken flink omlaag gegaan. Al sinds de lancering in januari loopt de prijs van een fysieke versie van Forspoken flink terug, tot rond de 30 euro vorige maand. Sinds een paar weken lijken de prijsverlagingen elkaar in een steeds sneller tempo op te volgen. Inmiddels is de prijs van de game al onder de 25 euro gedoken en het einde van de prijsdalingen lijkt nog niet in zicht!
Een ideale tijd voor koopjesjagers dus: wie Forspoken zelf eens wil proberen kan nu voor een heel zacht prijsje de game fysiek aanschaffen. Zowel bol.com als Amazon hebben de prijs inmiddels al verlaagd tot 23,82 euro. Ter vergelijking: in de PS Store is de prijs van Forspoken nog steeds 39,99 euro.
Wie geduld heeft, kan de gok wagen en verdere prijsverlagingen afwachten. Maar de ervaring leert dat als de voorraad op is, de prijs ook weer (tijdelijk) flink kan stijgen.

Populair Nieuws