Dankzij Oppenheimer succes staat A Quiet Place 2 weer in Netlix top 10

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 13:00
oppenheimer cillian murphyf1689591532
Oppenheimer heeft inmiddels meer dan 500.000 bezoekers gehad in de Nederlandse bioscopen. Door het succes van Nolans nieuwe film, gaat de oude film A Quiet Place 2 nu ook als een speer op Netflix. De film staat ineens weer in de top 10 van Netflix van best bekeken films.
Dat dit gebeurt is niet zo vreemd. Oppenheimer en A Quiet Place 2 hebben namelijk de twee zelfde hoofdrolspelers: Cillian Murphy en Emily Blunt. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en spelen dan ook niet voor niets in Oppenheimer elkaars man en vrouw. Zo bekleedt Murphy de rol van J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de atoomboom en Blunt dus zijn echtgenote.
Het is de eerste Hollywood klapper waarin Murphy de hoofdrol vervult. Eerder speelde hij wel een hoofdrol als transvrouw in Breakfast on Pluto, maar dit betreft een arthouse film. Oppenheimer is een triple A film gemaakt door Christopher Nolan die eerder successen bereikte met de Batman Trilogy en Inception. Films waarin Murphy ook zit. In de Batman-films, waar hij ooit solliciteerde voor de rol van Batman zelf, speelt hij Scarecrow.
Nu heeft hij de leading role dus te pakken in een Nolan film en is daarmee in één klap wereldberoemd, voor zover mensen hem nog niet kenden van de tv-serie Peaky Blinders. Murphy staat erom bekend dat hij niet de spotlights opzoekt. Zo verhuisde hij eerder al van Londen naar Dublin, omdat Ierland niet zo paparazzi-achtig is als andere landen. Daar kan hij rustig in de luwte leven, maar ondertussen heeft hij al meerdere films op zijn naam staan waaronder de horrorfilm A Quiet Place 2.
In die films moeten hij en Blunt zien te overleven in een wereld waarbij een buitenaards ras de hele aarde aan het overnemen is. Elk geluidje wordt gehoord en daar is de titel van de films dan ook naar. Benieuwd naar A Quiet Place 2 uit 2020? Die kun je nu dus terugkijken op Netflix.

Populair Nieuws