Update - Geliefde game nu te spelen op Nintendo Switch

News
donderdag, 09 maart 2023 om 15:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch heeft een mooi aanbod van topgames en dat wordt alleen maar groter. Binnenkort komt er bijvoorbeeld weer een game bij. Het gaat om een hooggewaardeerde klassieker.

Update - Metroid Fusion nu beschikbaar voor Switch!

Als je geabonneerd bent op de uitbreidingspas van Nintendo Switch Online kun je nu aan de slag met Metroid Fusion. Qua verhaal is de game de direct voorganger van Metroid Dread. Fans die in de laatste paar jaar voor het eerst zijn begonnen met Metroid kunnen nu dus heel wat extra context voor de nieuwere games vinden.
Oorspronkelijk bericht:
Onlangs kwam Nintendo met het nieuws dat Game Boy en Game Boy Advance-titels naar Nintendo Switch Online komen. Er verschenen er meteen genoeg om je een poosje bezig te houden, maar het aanbod wordt al snel uitgebreid. Vanaf volgende week kun je namelijk al aan de slag met Metroid Fusion, die op 9 maart naar de dienst komt.
Het is het vierde deel in de Metroid-reeks en wordt vaak gezien als één van de beste games in de franchise. In de game raakt Samus geïnfecteerd met en vervolgens immuun voor een gevaarlijke parasiet. Dat maakt haar de uitgelezen kandidaat om onderzoek te doen naar een ruimtestation dat helemaal overrompeld is door die parasiet, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk wordt.

Metroid Fusion maakt Metroid Switch-aanbod compleet

Met de toevoeging van Metroid Fusion is de 2D-reeks op de Switch nu min of meer compleet. De vijf games in die reeks zijn nu allemaal op Switch te spelen in één of andere vorm. De meeste daarvan zijn Switch Online games, maar deel vijf, genaamd Metroid Dread, was een gloednieuwe titel voor Switch.
Overigens is het een goed moment om een Metroid-fan in het bezit van een Switch te zijn. Onlangs kwam Nintendo uit het niets met Metroid Prime Remastered en er zijn geruchten dat de rest van de trilogie volgt. De originele release van Prime had wat bonussen als je Metroid Fusion ook had, maar het ziet er niet naar uit dat dat nu ook het geval is.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 maart 2023.