‘Switch 2 devkits in handen van ontwikkelaars’

News
maandag, 03 juli 2023 om 15:30
2021 12 22 metroid dread samusf1640185957
De Nintendo Switch is op leeftijd en er zijn veel geruchten dat de Switch 2 relatief snel in de winkel ligt. Het is natuurlijk de vraag wanneer hij verschijnt, maar een nieuw gerucht suggereert dat ook studio’s buiten Nintendo al bezig zijn met games voor de nieuwe console. Er zouden namelijk devkits beschikbaar zijn gesteld.
Een nieuwe console kun je eigenlijk niet lanceren zonder games. Met alle geruchten dat de Switch volgend jaar uitkomt, kan het dan ook haast niet anders dan dat er in ieder geval bij Nintendo zelf al wordt ontwikkeld voor de nieuwe console. Een nieuw gerucht beweerd nu dat devkits ook elders al op beginnen te duiken.
Twitteraar Nash Weedle beweert namelijk dat een Spaanse studio een devkit in handen heeft. Aangezien Nintendo strenge regels heeft rondom geheimhouding, ziet Nash Weedle dit als een teken dat er een goede band is tussen deze studio en Nintendo. Welke studio het is, is niet in de Tweet te lezen, maar MercurySteam, de maker van Metroid Dread en Metroid: Samus Returns lijkt een logische kandidaat.
Dat zou ook kloppen met eerdere leaks van Nash Weedle. De gebruiker is niet bijzonder bekend in het leaker-circuit, maar had het ruim voor de onthulling van de game al over Metroid Dread en beweerde eerder dit jaar dat MercurySteam al bezig is met de volgende Metroid. Deze leaker lijkt vooral een lijntje naar deze Spaanse studio te hebben.

Wanneer is de Switch 2 release?

Het is niet duidelijk of deze Spaanse studio één van de eerste is die een Switch 2 devkit mag ontvangen (er vanuitgaande dat het gerucht überhaupt waar is), of dat er grotere studio’s zijn die hem eerder hebben gekregen. In ieder geval is het niet onwaarschijnlijk dat de devkits onderhand verstuurd worden. Veel analisten verwachten dat de Switch 2 ergens in 2024 in de winkel ligt en ontwikkelaars hebben de tijd nodig om voor lancering met de devkits te werken.