Ontslagen Star Wars schrijver zou het zo weer doen

News
maandag, 01 mei 2023 om 13:30
De Star Wars-franchise is voor veel mensen in de wereld van film en tv een belangrijke inspiratie geweest. Acteurs, schrijvers en regisseurs zijn dan ook vaak blij om mee te mogen werken aan een nieuw project. Een schrijver zou zelfs weer aan de franchise willen werken, ondanks dat hij al een film onder zijn hoede had waarbij hij ontslagen is.
Niet al te lang geleden kwam uit dat Damon Lindelof, bekend van onder andere Lost, Watchmen en The Leftovers, aan een Star Wars film werkte. Het duurde daarna alleen niet lang voordat ook naar buiten kwam dat hij niet meer bij de film betrokken was. Daar lijkt Lindelof nu alleen geen wrange gevoelens over te hebben.
De precieze omstandigheden van Lindelofs vertrek bij de Star Wars-film waren onduidelijk, maar in een interview met Esquire geeft de schrijver nu aan dat hij “gevraagd werd het Star Wars-universum te verlaten”. Dat klinkt als ontslag, maar desondanks zou Lindelof graag alsnog aan de franchise werken. Hij vertelt dat hij “absoluut” weer “buiten in de rij voor de club gaat staan” om er weer in te komen.
Dat komt ook overeen met Lindelofs eerdere uitspraken over het project. Toen hij vertrok bij de Star Wars film leek hij al aan te geven dat hij zelf ook ontevreden was over het werk dat hij geleverd had. Hij wilde geen Star Wars-film maken als hij niet zijn beste Star Wars-film kon maken.

Star Wars film gaat ook zonder Lindelof door

Overigens is de Star Wars-film waar Lindelof aan werkte niet geannuleerd. De film had ook al een regisseur in de vorm van Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel), die gewoon verder gaat met het project en Lindelof is vervangen door de maker van Peaky Blinders. De film is onlangs tijdens Star Wars Celebration aangekondigd als een verhaal dat zich afspeelt na de sequel trilogy. Daisy Ridley pakt haar rol als Rey weer op.

Populair Nieuws