Lucasfilm onthult nieuwe Star Wars-projecten en terugkeer actrice

News
zaterdag, 08 april 2023 om 12:00
Gisteren vond de Star Wars Celebration plaats in Londen, een gelegenheid die Lucasfilm aangreep om allerlei nieuwe projecten aan te kondigen. Een van die projecten betekent ook de terugkeer van een oude bekende.
Het einde van The Mandalorian seizoen 3 is alweer in zicht - er zijn nog maar twee afleveringen te gaan – maar dat betekent niet dat Star Wars-fans niets hebben om naar uit te kijken. Er zijn namelijk drie nieuwe live-action films in de maak, waaronder eentje met niemand minder dan Daisy Ridley, die terugkeert als Rey.

Waar gaan de nieuwe Star Wars-films over?

Deze film speelt zich vijftien jaar na Rise of Skywalker af en volgt Rey terwijl ze als Jedi Master de Jedi Order probeert te herbouwen. Eerder werd al bekend dat de bedenker en schrijver van Peaky Blinders, Steven Knight, een Star Wars-film over had genomen als schrijver, maar destijds was nog niet helemaal duidelijk om wat voor film het gaat. Nu blijkt het dus dat het om de film over Rey gaat. Ook de regisseur van deze film werd aangekondigd: Sharmeen Obaid-Chinoy, die eerder aan Ms. Marvel werkte.
Ook James Mangold, regisseur en co-schrijver van Indiana Jones and the Dial of Destiny werkt aan een Star Wars film. Zijn film gaat over het ontstaan van de Jedi. De derde film wordt geregisseerd door Dave Filoni, die al sinds The Force Awakens aan de franchise verbonden is. Zijn film gaat over de New Republic.
Naast het aankondigen van deze nieuwe films toonde Lucasfilm trailers voor Ahsoka en Star Wars: Skeleton Crew en een clip van het tweede seizoen van Andor, dat we volgend jaar in augustus kunnen verwachten. Ook werd er een preview getoond van de nieuwe series The Acolyte, dat zich afspeelt in de tijd van de High Republic. Bedenker Leslye Headland beschrijft de serie als ‘Frozen ontmoet Kill Bill’.