Zo viert LEGO Star Wars dag 2023!

Article
zaterdag, 29 april 2023 om 11:00
Komende week is het vier mei, onder Star Wars fans ook wel bekend als May the 4th. Dat kan LEGO met zijn succesvolle Star Wars-lijn natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. De viering van May the 4th brengt bovendien wat leuke voordelen met zich mee.

Wanneer viert LEGO Star Wars dag?

Bij LEGO is Star Wars dag eigenlijk wat langer dan een dag. Alle acties die bij May the 4th horen duren namelijk precies een week. Vanaf 1 mei tot en met 7 mei kun je profiteren van deals, bonussen bij je aankopen en meer.
Er zijn aspecten van de May the 4th vieringen waar iedereen aan mee kan doen, maar om overal van te profiteren moet je LEGO VIP zijn. Dat is een stuk makkelijker dan het klinkt: je hoeft alleen maar een account aan te maken op LEGO.com en je aan te melden voor het VIP programma. Lidmaatschap is helemaal gratis.
lego star wars rex helmf1674751135

LEGO Star Wars VIP voordelen

Een groot voordeel als je met Star Wars dag LEGO VIP bent, is dat je je punten kunt inwisselen voor kortingen op sets die je online bestelt. Maar dat is lang niet alles: je verdient bij elke aankoop namelijk VIP punten en die worden verdubbeld bij Star Wars aankopen tussen 1 en 7 mei. Mocht je in de gelegenheid zijn om naar een fysieke LEGO winkel te gaan, dan verdien je met Star Wars-aankopen zelfs vijf keer zoveel punten als anders.
Die punten kun je ook inwisselen om unieke prijzen te winnen. Zo wordt er onder andere een prijzenpakket en een zilveren R2-D2 minifiguurtje verloot. Je hoeft je punten overigens niet te gebruiken voor Star Wars: ook op andere sets kun je korting krijgen met je punten, dus denk niet dat je ze allemaal tijdens de Star Wars dag vieringen moet gebruiken.
lego star wars death star ii gift with purchasef1682432943

Unieke LEGO Star Wars sets

Als je geen VIP wil worden zijn er nog steeds redenen om met Star Wars dag eens te kijken of je wat nieuwe sets wil bestellen. Afhankelijk van wat je besteedt kun je namelijk een extra set toegestuurd krijgen die normaal gesproken niet te koop is.
Dit jaar krijg je bij besteding van 40 euro een kleine X-Wing en besteding van 85 euro een muntenset (geen LEGO-set, maar wel leuk). Wanneer je 150 euro of meer uitgeeft krijg je er een klein model van de tweede Death Star bij. Dat lijkt heel wat om uit te geven, maar met LEGO zit je eigenlijk vrij snel aan hoge bedragen. Daarom geldt overigens ook dat al deze unieke items alleen beschikbaar zijn zolang er voorraad is.
lego star wars executor super star destroyerf1677681436

Welke LEGO Star Wars sets zijn er dit jaar nieuw?

Al die voordelen zijn leuk en aardig, maar om er voordeel van te hebben moeten er natuurlijk wel sets zijn waarin je geïnteresseerd bent. Gelukkig zijn er alléén al dit jaar aardig wat sets onthuld. Neem bijvoorbeeld de Ultimate Collector’s Series X-Wing Starfighter, die op 4 mei verschijnt. VIP-leden kunnen daar vanaf 1 mei alvast pre-orders voor plaatsen.
Per 1 mei verschijnt er ook een aantal nieuwe sets, namelijk twee diorama’s gebaseerd op Return of the Jedi, een model van de Executor Super Star Destroyer, de Pirate Snub Fighter en de Fang Fighter en TIE Interceptor uit het laatste seizoen van The Mandalorian. In principe kun je ze nu al bestellen, maar pas vanaf 1 mei tellen geplaatste bestellingen mee voor eventuele Star Wars-dag bonussen. Hieronder staan alle sets uit 2023 op een rij.
Je hoeft je overigens niet te beperken tot sets uit dit jaar. Alles wat nu beschikbaar is op LEGO.com in de Star Wars-lijn telt mee voor Star Wars dag. Ook aan oudere sets die je al een tijdje op het oogje hebt kun je dus flink VIP punten verdienen of een leuke unieke sets overhouden. Nog meer over Star Wars dag bij LEGO kun je hier lezen!

Populair Nieuws